Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet continua apostant per la mobilitat sostenible en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat

A més de celebrar el Dia sense cotxes, l'Ajuntament ha organitzat diferents activitats dirigides a fomentar l'ús de mitjans de transport sostenibles, sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat.

Del 16 al 22 de setembre, Ripollet se suma a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, per tal de visibilitzar els possibles canvis en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i reduir la contaminació. La Setmana de la Mobilitat Sostenible a Catalunya del 2022 porta per lema "Combina i mou-te!" que posa l'accent en la intermodalitat i engresca a moure's de manera sostenible i intermodal, en benefici de la salut i del medi ambient.

Les activitats començaran aquest dissabte, 17 de setembre, amb una passejada en bicicleta des del parc del riu Ripoll (requereix inscripció prèvia a casanatura@ripollet.cat) i un taller sobre contaminació acústica i ambiental, al carrer Nou, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Dimarts, 20 de setembre, s'instal·larà un estand informatiu sobre el servei Bicibox, al costat del mòdul d'aparcament gratuït de bicicletes del carrer de Sant Jaume. Els assistents a aquesta activitat, que compta amb el suport de l'AMB, podran provar bicis elèctriques.

El gruix d'activitats tindrà lloc dijous, 22 de setembre, coincidint amb el Dia sense cotxes, al carrer de Balmes, que es tallarà durant tota la tarda per acollir una carpa de l'R-Bici; una zona de rodatge lliure de vehicles no contaminants, com ara bicicletes, patins o scooters; un circuit d'educació viària amb bicicleta, i una activitat de sensibilització en cadira de rodes, organitzada amb la col·laboració de la Comissió de persones amb discapacitat.

D'altra banda, l'Ajuntament recorda i convida a la ciutadania que, durant tota la Setmana de la Mobilitat Sostenible, poden fer servir el servei de lloguer gratuït de bicicletes R-Bici, al parc del riu Ripoll, que funciona de 9 a 13 h i de 18 a 21 h. Les reserves es poden fer al telèfon 661 508 879.

 

PROGRAMA:

Del 16 al 22 de setembre

Servei R-Bici (el dia 22 a la tarda, al c. Balmes) – Fes la teva reserva al telèfon 661 508 879. De 9 a 13 h i de 18 a 21 h.

 

Dissabte 17 de setembre

9.30 h. Box de l'R-Bici. Passejada 'Pedala i natura'. Cal inscripció prèvia a casanatura@ripollet.cat.

10 h. Carrer Nou. Taller 'Quin soroll fem? Quin aire respirem?'

 

Dimarts, 20 de setembre

17 h. Carrer de Sant Jaume. Estand informatiu del Bicibox.

 

Dijous, 22 de setembre

16 h. Carrer Balmes. Dia sense cotxes.

- Zona de rodatge lliure

- RBici. Lloguer de bicicletes

- Circuit d'educació vial amb bicicleta

- Activitat de sensibilització, amb la Comissió de persones amb discapacitat

 

NdP