Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta el projecte de la nova residència de la gent gran i centre de dia

Aquest dimecres una trentena de persones, entre entitats i particulars que van prendre part del procés participatiu "Pensa en gran", s'han reunit per conèixer de primera mà el projecte de la Plataforma de serveis per a la gent gran.

Aquest dimecres a la tarda, al Centre Cultural de Ripollet, una trentena de persones s'han reunit per conèixer el nou projecte de la residència i centre de dia de la gent gran, aprovat per l'Ajuntament en ple extraordinari la setmana passada. Tant entitats com persones que van prendre part del procés participatiu "Pensa en gran" han tingut l'oportunitat de conèixer aquest projecte. 

Al capdavant de l'acte s'han trobat Reyes Muñoz, Regidora de Drets Socials, i Laia Isern, de Miba Architects. Durant aproximadament una hora han detallat a la ciutadania el projecte i han explicat més detalladament alguns aspectes de la futura residència i centre de dia. Isern ha destacat el "canvi profund en el model de residències de gent gran" que s'està duent a terme els darrers anys per fer uns espais més familiars i còmodes per als seus residents.

Amb aquest projecte es vol aconseguir que la residència tingui molta relació amb els equipaments que queden a prop, com ara el CAP i l'Institut Escola Els Pinetons, per evitar l'aïllament de la gent gran.

Aquesta presentació de la Plataforma de serveis per a la gent gran ha acabat amb un torn de preguntes per part de la ciutadania, on s'ha posat sobre la taula un dels temes que més interessen a la població: la posada en funcionament d'aquest equipament urbà. Marta Gili, coordinadora de Drets Socials, ha respost que s'espera que les obres s'iniciïn aquest 2023, i que com a molt aviat l'any 2025 començarà a ser funcional. Una altra preocupació ha estat la insonorització de les habitacions de la residència, moment en el qual Laia Isern ha explicat que el projecte compta amb totes les normatives d'insonorització de la Generalitat de Catalunya.

MM