Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CIP Molí d'en Rata celebra aquest cap de setmana el Dia Internacional dels Museus

Un any més, arriba la celebració del Dia Internacional dels Museus, enguany sota el lema "Museus, sostenibilitat i benestar". El CIP Molí d'en Rata, referent de la recerca i difusió del patrimoni local, se suma a aquesta celebració amb un programa d'activitats que començarà aquest cap de setmana i s'estendrà fins al pròxim 18 de maig, dia mundialment dedicat als museus.

Els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i al desenvolupament sostenible. En aquest sentit, poden contribuir de moltes maneres a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides: des del suport a l'acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l'aïllament social i la millora de la salut mental.

Cada any, des del 2020, el Dia Internacional dels Museus dóna suport a un conjunt d'ODS. El DIM 2023 se centrarà en la salut i el benestar mundial per tal de garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones i edats, en particular pel que fa a la salut mental i l'aïllament social. A més, també se centrarà en l'acció pel clima: prendre mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus impactes. Finalment, la vida a la terra per protegir, restaurar i promoure l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres.

Des del CIP Molí d'en Rata, s'han programat un seguit d'activitats amb la voluntat de contribuir a l'assoliment d'aquests objectius.

Programació del DIM a Ripollet

Dissabte, 13 de maig, es durà a terme el taller familiar Juga amb la Història "Quina olor que fa!", que s'enfocarà en el benefici de les plantes medicinals i aromàtiques, un patrimoni natural mil·lenari que es transmet de generació en generació.

L'exposició "Menús de Guerra", que es pot visitar actualment al CIP, serà la protagonista de la Nit dels Museus, també dissabte. Enguany aquesta celebració comptarà amb la col·laboració de les Nits de Música de l'AETMV, la participació de Joan Ramón Costa d'El Setrill i de Joan Giménez d'Els Inútils per la cuina; així com la col·laboració d'Agustín Villar, Paqui Fernández i Cristina Benavent, de l'Escola de Persones Adultes Jaume Tuset, i Jordi Sans.

A més, l'activitat comptarà amb la guia especial del comissari de l'exposició Sergi Freixes. Junts cuinaran una fusió de coneixement, poesia i música i, en acabar, es podran tastar algunes de les receptes més especials del receptari Menús de guerra que va editar la Generalitat l'any 1937 i que dona nom a la mostra.

Com a novetat, diumenge, 14 de maig, es portarà a terme l'activitat "El museu dóna joc", amb la que infants i adults podran passar una estona entretinguda jugant a jocs de taula, amb l'acompanyament de diferents ripolletencs i ripolletenques aficionats. D'aquesta manera, i seguint amb l'objectiu de promoure una vida de benestar i equilibri, s'oferirà l'oportunitat de compartir un espai que afavoreixi el desenvolupament psicològic i emocional, la presa de decisions, la memòria, l'autoconfiança, entre d'altres. Convertint-se en una prova pilot amb la voluntat que sigui una activitat més estable dins la programació habitual del museu.

Finalment, dijous vinent, 18 de maig, es commemora el Dia Internacional dels Museus. Hi haurà portes obertes a l'equipament i els participants al Ripoquiz a la xarxa social de @ripolletcultura entraran en el sorteig d'un lot de llibres d'història local.

Redacció ripollet.cat - NdP

Tot seguit, podeu consultar el programa d'actes.

PROGRAMA_2.jpg

PROGRAMA_3.jpg

PROGRAMA_4.jpg

PROGRAMA_5.jpg

PROGRAMA_6.jpg