Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'exposició "Menús de guerra" dona el tret de sortida a les V Jornades de Memòria Històrica

Aquest any, a més de dues exposicions, les V Jornades de Memòria Històrica també prioritzen la memòria oral i la dignificació dels ripolletencs que van morir en camps d'extermini nazis.

Sergi Freixes, comissari de l'exposició "Menús de guerra", va presentar la inauguració de la mostra..
Sergi Freixes, comissari de l'exposició "Menús de guerra", va presentar la inauguració de la mostra.

Aquest diumenge, 22 de gener, es va inaugurar l'exposició "Menús de guerra. Cuina d'avantguarda i de supervivència"al CIP Molí d'en Rata. Aquesta proposta, que es pot visitar fins al mes de juny, ha servit per donar el tret de sortida a les Jornades de Memòria Històrica, que es desenvoluparan al llarg dels mesos de gener i febrer i que, amb aquest, és el cinquè any consecutiu que se celebren.

L'exposició fa un repàs a la cuina dels anys 20 i 30 del segle passat a través de la figura dels cuiners Ignasi Domènech, Josep Rondissoni i Nicolás Capo. L'espectador, a més, pot conèixer més entorn "La Batalla de l'Ou" i el moviment vegetarià del Dr. Capo. La inauguració de la mostra va comptar amb la presència del seu comissari, Sergi Freixes, que va oferir als assistents una visita guiada. El mòdul expositiu  "L'escola nacional de nens i nenes de Ripollet. Nous espais per a l'Educació" complementa el programa d'actes de les Jornades de Memòria Històrica. Els regidors de Patrimoni i Memòria Històrica, Sergio Linares i Pablo López, van donar la benvinguda als assistents a la inauguració i van convidar tots els ripolletencs i ripolletenques a gaudir de les dues exposicions que exhibeix el CIP Molí d'en Rata durant els pròxims mesos.   

A més d'aquestes dues mostres, el segon gran eix de les jornades és la memòria oral, i és que aquest mes de gener s'ha enregistrat a un grup de ripolletencs i ripolletenques d'edat avançada per mantenir viva la memòria oral de les seves vivències. Amb aquestes entrevistes es preservarà la memòria dels més grans i la seva vinculació amb el municipi.

Un altre eix de les jornades d'enguany és la cloenda d'un treball de dignificació a les figures dels ripolletencs que van ser assassinats en els camps d'extermini nazis. Una representació d'alumnes de batxillerat dels instituts de Ripollet faran un viatge als camps de concentració de Mauthausen i Gusen, sent aquest l'inici d'un treball col·laboració dels instituts per treballar diversos aspectes vinculats a la memòria democràtica.

Redacció ripollet.cat - MM 

IMG_8185.jpg

Sergi Freixes, comissari de l'exposició "Menús de guerra", va oferir diumenge passat una visita guiada als assistents.

ripollet-cul-exposicio-menus-guerra-inauguracio-jornades-memoria-historica-220123-28.jpeg

Sergio Linares i Pablo López, regidors de Patrimoni i Memòria Històrica respectivament, van donar la benvinguda als assistents a la inauguració de l'exposició.

ripollet-cul-exposicio-menus-guerra-inauguracio-jornades-memoria-historica-220123-11.jpeg

ripollet-cul-exposicio-menus-guerra-inauguracio-jornades-memoria-historica-220123-1.jpeg

ripollet-cul-exposicio-menus-guerra-inauguracio-jornades-memoria-historica-220123-13.jpeg