Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Convocat el 7è Concurs de Teatre Amateur Valentí Velilla

El Patronat Municipal de Cultura ha fet públiques les bases de la 7è Concurs de Teatre Amateur Valentí Velilla de Ripollet. Els interessats tindran temps fins el divendres 18 de setembre de 2009 per presentar les seves obres, al Centre Cultural de Ripollet (Rbla. Sant Jordi, 2-4). Una vegada recollit tot el material, una comissió de selecció triarà un total de 6 obres, que seran representades, i es celebrarà un sorteig per establir l'ordre de participació.

Els interessats han de fer una sol·licitud d'inscripció per escrit al PMC especificant la trajectòria teatral del grup, acompanyada d'una còpia del text de l'obra i de dos enregistraments en suport VHS o DVD. L'idioma de les obres haurà de ser una de les llengües oficials de Catalunya, preferentment en llengua catalana traduïda o adaptada, amb l'autorització de la SGAE.

Les representacions seran els dies 21 i 28 de febrer i 7, 14, 21 i 28 de març de 2010, a les 19 hores. Totes les representacions tindran lloc al Teatre Auditori de Ripollet (Plaça de l'Onze de Setembre, s/n). El veredicte es donarà a conèixer el dia 11 d'abril de 2010, a les 19 hores, en un acte al Teatre Auditori.

El jurat del certamen estarà format per diversos professionals relacionats amb el món teatral. Una de les novetats d'aquest any és la incorporació d'un premi més. El PMC distingirà entre millor actor i millor actriu. A més, s'atorgaran els premis següents: 1r premi de 1.000 euros i trofeu; 2n premi de 700 euros i trofeu; 3r premi de 400 euros i trofeu així com trofeu al millor muntatge, a la millor direcció i a la millor votació popular.

El jurat es reserva el dret d'atorgar un accèssit local en concepte de formació o una aportació econòmica de 400 euros. En cas que l'accèssit recaigui de forma personalitzada a un membre d'alguna de les companyies locals, el premi serà un trofeu. Finalment, l'organització atorgarà un premi de participació de 360 euros a cada grup seleccionat.
Durant el concurs tota obra seleccionada per participar no podrà ésser representada a Ripollet fins que hagi concursat.

El PMC encoratja a les companyies a participar en aquest certamen que, amb els anys, s'ha anat consolidant dins el panorama teatral i espera igualar i, si cap, superar la qualitat i la participació de la trentena de companyies que es van presentar en l'anterior edició.

El Concurs de Teatre Amateur va néixer l'any 1998 amb el doble objectiu de donar suport a les companyies de teatre amateur oferint-los un espai de representació, i acostar el teatre al públic de Ripollet i de fora.