Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LGTBIQA+

2005. Congrés dels diputats

Aprovació del matrimoni igualitari a tot l'Estat

El matrimoni igualitari a Espanya va ser legalitzat l'any 2005 després d'una campanya que també incloïa l'adopció homoparental, iniciada l'any 2004. Després de molt de debat, la Llei que permetia el matrimoni homosexual va ser aprovada per les Corts Generals d'Espanya el 30 de juny de 2005 i publicada el 2 de juliol del mateix any. El matrimoni entre persones del mateix sexe es legalitzava el 3 de juliol de 2005, sota el mandat del president José Luis Rodríguez Zapatero, convertint-se en el tercer Estat al món en fer-ho, després dels Països Baixos i Bèlgica i disset dies abans que el Canadà. Un dels majors promotors que van lluitar per aquesta llei va ser Pedro Zerolo, que va esdevenir tota una icona de la comunitat LGTBI.

La ratificació de la Llei no va estar carent de conflicte, Tot i el suport de el 66 per cent de la població, les autoritats de l'Església catòlica s'hi van oposar rotundament, criticant el que consideraven el debilitament del sentit del matrimoni.

El primer any es van casar 4.500 parelles, i el Partit Popular va intentar frenar la llei als tribunals amb un recurs constitucional, sense poder aconseguir-ho.

Imatge del matrimoni igualitari