Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arxiu municipal

Qui som?

Història de l'Arxiu

L’Arxiu municipal ha custodiat la documentació municipal al llarg del temps en diferents edificis municipals: el Centre de Salut del carrer Nou o al soterrani del Mercat municipal. 

Habitualment, el gruix de la documentació s'ha preservat al dipòsit o l’Arxiu hisCapses de preservaciótòric, situat a la plaça de la Constitució s/n, confluència amb el carrer d’Isabel la Catòlica. Lloc on es troba actualment i que es denomina la Casa del Comú, que també s’identifica popularment com l’antic Ajuntament. Edifici que està compartit amb l’Àmbit de Ciutat i Serveis territorials.

 Els orígens d’aquest edifici són del segle XV i són el resultat de la integració de tres cases. Els interiors i les façanes de les mateixes foren reformades durant la segona meitat del segle XIX. L’any 2007 es produeix una altra reforma per acollir, fins a l’actualitat, el servei d’Arxiu.  La darrera reforma de l’edifici és de l’any 2019 i possibilita ubicar els Serveis Territorials a la primera planta en un espai diàfan.  

 El Servei d’Arxiu i el Dipòsit ocupen gran part de la planta baixa de la Casa del Comú.  Dels 244 m2 totals destinats a serveis de l’Arxiu, 198 m2 corresponen al Dipòsit de la documentació.  Espai que preserva en l’actualitat més de 8.000 capses d’arxiu que suposen el límit de capacitat, amb 993 m/l de documents.

A més, hi ha documentació en fase activa o semiactiva distribuïda per altres edificis i equipaments municipals.

Des de l'any 2007 estem adherits a la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona.

Col·laborem amb l'Arxiu Comarcal del Vallès occidental en l'elaboració de l'inventari de patrimoni documental.