Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat amb Ucraïna

Posicionament institucional sobre la invasió d'Ucraïna per part de Rússia, informació d'ajut a les persones d'Ucraïna i sobre iniciatives ciutadanes i/o municipals de solidaritat amb el poble ucraïnès.

Ripollet diu No a la guerra!

El Ple del passat 24 de febrer va iniciar-se amb la lectura d'una declaració institucional, signada per tots els grups municipals i el regidor no adscrit, expressant el seu rebuig a la invasió d'Ucraïna per part de Rússia. L'Ajuntament s'ha posat a disposició d'aquelles persones d'Ucraïna que viuen a Ripollet, per si necessiten algun tipus d'ajuda.

Dispositiu de resposta de la Generalitat de Catalunya

El Govern de la Generalitat ha creat un dispositiu de resposta davant la situació a Ucraïna dirigida tant als catalans que s’hi troben i en volen sortir, com als turistes ucraïnesos a Catalunya. També ofereix acompanyament psicològic, servei d’intèrpret i assessorament jurídic.

Infografia amb informació útil sobre persones refugiades d'Ucraïna

L'ACM i l'FMC han elaborat un petit document en forma d'infografia amb informació útil i consells a tenir en compte en relació a les persones refugiades que arriben procedents del conflicte a Ucraïna. Així, com els punts d'atenció on adreçar als refugiats en funció de cada demarcació i el protocol d'atenció que s'ha establert.