Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament valora positivament el desenvolupament de la Festa Major 2022

Tot i alguns incidents, especialment la nit de divendres, Ripollet ha gaudit de la seva Festa Major, que ha estat molt participativa i diversa i ha tornat a ser escenari de retrobaments i diversió, sense restriccions.

L’Ajuntament valora positivament el desenvolupament de la Festa Major 2022.

L’Ajuntament de Ripollet ha fet una valoració positiva del desenvolupament de la Festa Major 2022, que ha estat molt participativa i diversa, després de dos anys marcats per la COVID-19. L’alcalde, Jose M. Osuna, ha agraït la gran feina de la Comissió de Festa Major, així com els esforços de tot el personal municipal que s’hi ha bolcat, la implicació de les entitats i la participació i paciència de la ciutadania, que majoritàriament ha acceptat que només són quatre dies l’any. En total, han estat més de 80 activitats, repartides en una trentena de punts del municipi, i on ha destacat, per sobre d’altres anys, la participació de la gent jove. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que “tal com ens vam comprometre l’any passat, enguany s’ha apostat per un programa potent d’activitats dirigides a la gent jove, que s’ha concentrat, principalment, al pati de l’escola Ginesta, amb l’objectiu de donar-los alternatives d’oci que no sigui trobar-se al parc dels Pinetons”.

La nit de divendres sí que es van produir aldarulls en aquesta zona, on es van concentrar aproximadament unes 2.000 persones i es van registrar nombrosos robatoris, furts, baralles i llançament de pedres i ampolles entre els assistents, amb un resultat de diferents lesionats lleus; un jove amb lesions greus, que va ser hospitalitzat, i un altre jove amb ferides produïdes per arma blanca. La Policia Local va valorar aquesta situació, juntament amb altres circumstàncies com una possible baralla entre grups de joves de diferents municipis, així com la preocupació expressada per pares i mares i tutors legals dels joves que voltaven per la Festa Major. Per aquest motiu, es va optar per desallotjar aquest espai, que es va mantenir tancat durant les nits, garantint així la seguretat en l’oci dels més joves. L’alcalde ha agraït a la Policia Local de Ripollet la seva actuació i els diferents serveis prestats durant la Festa Major, a fi de garantir la seguretat ciutadana.

Per tal de seguir millorant la nostra festa gran i fer-la, si cap, més participativa, des de l’Ajuntament animem a entitats i persones a títol individual, a que facin arribar les seves valoracions i propostes de millora a les enquestes i reunions que properament es convocaran. 

Ripollet, 5 de setembre de 2022