Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra la tercera edició de la Setmana de la Gent Gran

Diferents entitats i organitzacions dedicades a la gent gran, amb el suport de l’Ajuntament de Ripollet, col·laboren en l’organització del programa, que tindrà lloc del 26 al 29 de setembre, a diferents punts de referència per a la gent gran de Ripollet i culminarà amb ‘La iaia Fest’, al barri de Pont Vell-Tiana.

Ripollet celebra la tercera edició de la Setmana de la Gent Gran.

El pròxim 26 de setembre inicia la seva programació la Setmana de la Gent Gran a Ripollet, amb activitats ben diverses i a diferents punts i equipaments del municipi, tot girant al voltant de la temàtica d'interès, la intergeneracionalitat, com a element clau per compartir vivències entre diferents edats. Aquesta tercera edició comptarà amb activitats, principalment lúdiques, però també esportives i sobre salut, que culminaran el divendres 29, amb la gran festa ‘La iaia Fest’, al carrer de Nostra Senyora dels Àngels.

La Setmana de la Gent Gran és un festival de celebració a la vellesa que es proposa arran de la gran demanda d'activitats i ocupació del temps lliure en persones grans, que en moltes ocasions senten soledat. Fent coincidir amb el Dia Internacional de la Gent Gran, que es commemora l’1 d’octubre, l’objectiu és celebrar la vellesa com una etapa plena d'oportunitats i redescobriments. Les activitats busquen abordar tots els beneficis per al col·lectiu de persones grans, alhora que enfortir els seus drets i fomentar la seva participació en activitats culturals i arrelades al seu territori. La Setmana de la Gent Gran aposta per la vellesa activa i alegre dels nostres avis i àvies, i allunyar-se de la mirada vulnerable i assistencial cap a la gent gran. A més, quest any hi ha més diversitat d'espais, sortint del barri d'origen de la festa, Pont Vell-Tiana, per arribar al centre de Ripollet i apropar-se a les diverses entitats i persones involucrades.

La comissió organitzativa compta amb tècnics de l’Ajuntament de Ripollet, des de la regidoria de Gent Gran i la Biblioteca Municipal, i diferents entitats, com ara el Centre d’Esplai La Gresca; l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Ripollet; l’Assemblea Comarcal de Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada; l’Hogar Mevi; el Centre de Dia Can Vargas, i els CAP de Ripollet, a través de les tècniques referents de benestar emocional i salut comunitària, fisioterapeutes, treballadores socials i el nutricionista comunitari. A més, enguany s’ha incorporat el projecte Kúra, de Populus Labora, que ha proporcionat la il·lustració del cartell d’aquesta tercera edició. També hi col·laboren algunes veïnes i diversos comerços locals.

PROGRAMA D'ACTIVITATS: 

 • Dimarts, 26 de setembre. De 16.30 a 18.30 h, al Parc de Rizal · BINGO MUSICAL
  La residència Hogar Mevi ha preparat una tarda de bingo musical al parc per a tota la gent gran. Els comerços locals han col·laborat amb la donació de premis per a poder obsequiar a les persones guanyadores.
 • Dimecres, 27 de setembre. D’11 a 12.30 h, a la Biblioteca Municipal · ENVELLIR EN POSITIU
  Activitat per a identificar els guanys que pel desenvolupament personal es deriven del pas del temps. Les referents de benestar emocional del CAP Ripollet i CAP Pinetons ajudaran a reflexionar sobre els recursos que les persones grans han après al llarg de la vida i que les ajuden a tenir una perspectiva constructiva que els permet viure i gaudir-ne el present.
 • Dimecres, 27 de setembre. De 16 a 19 h, a diferents punts del municipi · YARN BOMBING
  Es decoraran els punts de trobada referents per a les persones grans: el barri del Pont Vell-Tiana, el Casal d’Avis, l’Hogar Mevi i el Centre de dia Can Vargas.
 • Dijous, 28 de setembre. A partir de les 9.30 h, al carrer de les Escoles · LA GRAN MARATÓ
  L'exercici és un dels eixos principals de la gent gran. Enguany, a la Gran Marató, les persones participants estaran acompanyades per l'alumnat de cicles formatius superiors de l'Institut Lluís Companys. Les inscripcions començaran a les 9.30 h i després d’un escalfament, es donarà el tret de sortida, cap a les 11 h. A càrrec dels fisioterapeutes del CAP Centre i Pinetons.
 • Dijous, 28 de setembre. A partir de les 11 h, al pati del Centre Cultural · PREGUNTES I RESPOSTES HIGIENE BUCODENTAL I ALIMENTACIÓ
  Carpa informativa al final de La Gran Marató. A càrrec del Nutricionista i higienista bucodental del CAP Ripollet i Pinetons.
 • Dijous, 28 de setembre. A les 12 h, al pati del Centre Cultural · ACTIVITAT MUSICAL: AL RITME DE TOTS I TOTES
  Un repàs de les cançons d'abans i d'ara. A càrrec de les treballadores socials del CAP Ripollet, Pinetons i Farigola.
 • Divendres, 29 de setembre. De 16 a 19 h, al carrer de Nostra Senyora dels Àngels · LA IAIA FEST
  La Iaia Fest es presenta com una versió de tots els festivals que arriben amb el bon temps. Comptarà amb espectacles, companyia i bona música en directe per acomiadar la setmana ballant.

Ripollet, 14 de setembre de 2023