Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament destina prop de 24.000 € a subvencionar millores d’accessibilitat a comerços, hostaleria i empreses

Es tracta de la línia 7 de subvencions de l’àmbit de Desenvolupament Econòmic, per a actuacions realitzades fins al 31 d’octubre de 2022

L’Ajuntament destina prop de 24.000 € a subvencionar millores d’accessibilitat a comerços, hostaleria i empreses.

L’Ajuntament de Ripollet, a través de l’Àmbit de Desenvolupament Econòmic ha aprovat una línia d’ajuts per a l’adequació d’espais a requeriments legals i de competitivitat, que es pot sol·licitar des del passat mes d’agost. Es tracta d’una partida de 23.995 €, amb la voluntat de donar suport econòmic a aquelles empreses, comerços i establiments de serveis i restauració, que actualment no disposen de les condicions òptimes d’accessibilitat, i vulguin o hagin fet millores en aquest sentit, entre l’1 de gener de 2022 i fins al pròxim 31 d’octubre. Les bases estableixen un topall de 500 euros per establiment i fins a un 80% de l’actuació realitzada.

“Els comerç, l’hostaleria i la petita empresa de Ripollet és un sector compromès socialment i encoratgem a tots aquells establiments que encara no compleixin amb les condicions d’accessibilitat necessàries a que facin ús d’aquest ajut, no només en compliment de la llei, si no també com a mostra de la seva voluntat d’inclusió”, ha explicat la regidora d’Economia, Empresa i Comerç, Txell Caler. Aquests ajuts responen a una demanda de la Comissió de Persones amb Discapacitat, que s’ha recollit creant aquesta nova línia de subvencions, ja comunicada a empreses, comerços i establiments de serveis i restauració del municipi, així com a la UCR i al Gremi d’Hostaleria. L’Ajuntament té la intenció de tornar-la a convocar el 2023.

L’any 2014 es va aprovar la Llei 13/2014, del 30 d’octubre, que estableix les condicions d’accessibilitat necessàries perquè els espais d’ús públic, els edificis, els mitjans de transport, els productes, els serveis i els processos de comunicació garanteixin l’autonomia, la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació de les persones amb discapacitat o amb altres dificultats d’interacció amb l’entorn.

Aquesta llei disposa que els edificis i establiments han d’assolir les condicions d’accessibilitat que permetin a les persones amb discapacitat accedir-hi i fer-ne ús. A més, correspon al titular de l’activitat o al propietari de l’espai mantenir en un estat correcte els elements que fan possible complir les condicions d’accessibilitat a l’establiment establertes per aquesta llei. Actualment, l’Ajuntament treballa per tal que el compliment d’aquesta llei sigui un requisit per poder donar d’alta, a partir d’ara, noves activitats.

Trobareu tota la informació sobre la convocatòria i la tramitació electrònica al següent enllaç.

Ripollet, 11 d’octubre de 2022