Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet rep una subvenció de 805.000 € per a l’espai d’innovació de Can Mas

Es tracta d’un projecte sociocomunitari i d’innovació econòmica, que pretén ser un espai d’emprenedoria, creació i intercanvi, i fer front a les desigualtats i a les necessitats de formació i ocupació del barri de Can Mas, amb un alt índex de vulnerabilitat urbana.

Ripollet rep una subvenció de 805.000 € per a l’espai d’innovació de Can Mas.

Ripollet és un dels catorze municipis metropolitans que ha rebut el suport de l’Àrea Metropolitana en la primera convocatòria de subvencions del Programa integral de barris per a la millora de les rendes (2022-2024), amb l’adjudicació de 805.000,00 € per al projecte ‘Espai d'innovació econòmica i sociocomunitària al barri de Can Mas’. Es tracta d’un dels 20 projectes seleccionats, amb l’objectiu incrementar l'equitat territorial, combatre situacions de pobresa extrema i atendre els col·lectius més vulnerables en diversos barris de la metròpolis de Barcelona, com és el cas de Can Mas, amb un decil 10 pel que fa a l’Índex de Vulnerabilitat Urbana, que és el màxim de l’escala. La subvenció rebuda suposa un 71,10% del total del projecte, amb un cost d’1.132.229 €. 

L’espai d’innovació econòmica i sociocomunitària del barri de Can Mas és un projecte transversal, dissenyat des dels àmbits de Desenvolupament Econòmic i Drets socials, en el marc de l’Agenda Urbana 2030 de l’Ajuntament de Ripollet. El propòsit és que sigui un espai de participació ciutadana del barri, dedicat a l’experimentació, l’aprenentatge i la col·laboració entre persones, a través d’iniciatives que ofereixin oportunitats de capacitació, emprenedoria, formació, convivència social i accés al món laboral, com a lluita contra les desigualtats educatives i per la cohesió social.

Espai per a crear i compartir
Aquest espai serà un lloc de creació, on es trobin persones amb coneixements avançats d’un tema, persones emprenedores, empreses, centres educatius i de formació i persones curioses, amb l’objectiu d’explorar i desenvolupar les seves idees, generar noves xarxes de col·laboració o portar a terme projectes de desenvolupament econòmic i socials a nivell local. Així mateix, en aquest espai,  col·lectius en risc d’exclusió social, societat civil, població amb necessitats educatives, formatives i laborals podran trobar un espai de connexió i compartir línies de treball i oportunitats de millora. Pel que fa al seu funcionament, aquest espai s’articularà en tres dimensions que articulen els seus objectius: emprenedoria; formativa i laboral, i socioeducativa/comunitària.

ripollet-espai-innovacio-sessio-treball.jpg

Actualment, el projecte executiu per a la reforma i adequació de la nau municipal ubicada al polígon Cadesbank, que allotjarà l’espai d’innovació, està en fase de licitació. Aquest projecte, redactat pels serveis tècnics municipals, es va fer d’acord amb el pla d’usos elaborat durant el 2021 pel Parc de Recerca UAB (PRUAB), arran de diferents sessions de treball en les quals van participar persones emprenedores; representants d'empreses; de centres educatius i d'entitats locals, com ara Ripolab, l'Associació d'Empreses de Ripollet i el Gremi d'Instal·ladors, juntament amb personal tècnic municipal i experts de la UAB.

Ripollet, 12 de desembre de 2022