Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet s’adhereix un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat

Divendres, 22 de setembre, ‘Dia sense cotxes’, s’han organitzat diferents activitats durant la tarda, al parc del riu Ripoll, per animar a moure’ns de manera sostenible.

Ripollet s’adhereix un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat.

L’Ajuntament de Ripollet s’ha adherit un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat (European Mobility Week), que se celebra del 16 al 22 de setembre, amb l’objectiu de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. El tema escollit per la Comissió Europea el 2023 és ‘Eficiència energètica’ i se celebra sota el lema “Combina i mou-te!”.

En aquest marc, el 22 de setembre se celebra el Dia sense Cotxes, per trobar solucions als problemes derivats de l’augment del trànsit a les ciutats. I és justament aquest dia l’escollit per l’Ajuntament de Ripollet per a dur a terme diferents activitats, que tindran lloc durant la tarda, al parc del riu Ripoll. A banda d’un circuit de seguretat viària, també es realitzaran altres activitats de sensibilització, així com un recorregut en bici pel vial de riu Ripoll i un taller de manteniment de bicicletes. Recordem que recentment es va instal·lar, en el parc del riu Ripoll, un punt públic i gratuït de manteniment, reparació i neteja de bicicletes.

Els objectius principals de la Setmana Europea de la Mobilitat són:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

PROGRAMA D'ACTIVITATS 
Divendres, 22 de setembre de 2023

De 17 a 19.30 h. Circuit de seguretat viària i activitats al parc del riu Ripoll.
Circuit per a patinets i bicicletes, amb la col·laboració de Policia Local. També hi serà present Ripollet Pedala, per donar a conèixer el servei de repartiment en bicicleta de comandes realitzades en línia als comerços i paradistes de Ripollet.   

De 18 a 19.30 h. Recorregut en bici pel passeig del riu Ripoll.
Punt de trobada: mòdul R-bici del parc del riu Ripoll (aquells que no disposin de bicicleta, podran fer ús del servei de préstec de l'R-bici). Cal portar casc!
Recorregut en bicicleta, organitzat des de Casa Natura, que recorrerà el carril bici paral·lel al riu, des de Montcada fins a tocar Barberà del Vallès, fent aturades per explicar les obres de recuperació i els canvis a les lleres. Finalitzarà al parc del riu Ripoll, gaudint d'una llimonada per a tots els participants. Activitat gratuïta. Per a totes les edats. Recomanada per a infants a partir de 6 anys. Es recomana fer inscripció a casanatura@ripollet.cat.

De 17.30 a 19.30 h. Taller ‘Manteniment de la bicicleta’ del programa Reparat als municipis de l'AMB.
Al parc del riu Ripoll (a la zona de taules). S’ensenyaran diferents recomanacions per allargar la vida de les nostres bicicletes i la comoditat del seu ús, tot aprenent quins són els punts principals i les tècniques de manteniment dels frens, eixos i canvis. També s’ensenyaran les tècniques per recuperar l’alineació de les llantes, la fixació de pedals i del manillar, així com a reparar una punxada. Activitat gratuïta. Per a totes les edats. Recomanada per a infants a partir de 10 anys. Cal inscripció prèvia a casanatura@ripollet.cat o a protecciodelmedi@ripollet.cat.

Ripollet, 15 de setembre de 2023