Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El barri de Pont Vell i Tiana, centre de la Setmana de la gent gran a Ripollet

A banda d’activitats, les entitats organitzadores volen dur a terme una diagnosi participativa sobre la situació de la gent gran al nostre municipi.

El barri de Pont Vell i Tiana, centre de la Setmana de la gent gran a Ripollet.

El Centre d’Esplai La Gresca i Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada han organitzat, amb el suport de l’Ajuntament de Ripollet, la Setmana de la Gent Gran, amb activitats del 27 de setembre a l’1 d’octubre, Dia Internacional de la Gent gran. Aquesta iniciativa neix amb la voluntat de dinamitzar comunitàriament el barri de Pont Vell i Tiana envers la gent gran i, alhora, conèixer quina és la seva situació, parant especial atenció en el seu grau de solitud. La Setmana de la Gent Gran, a més de la col·laboració municipal, també compta amb el suport de comerços i serveis del barri, compromesos amb el territori i les persones, i amb una vintena de persones voluntàries dels projectes de gent gran de les entitats organitzadores. 

El programa s’iniciarà dilluns, 27 de setembre, amb la realització d’una diagnosi entre persones grans i el repartiment del programa d’activitats a diferents punts dels barris de Pont Vell Tiana i Quatre Cantons. La resta d’activitats, de caràcter lúdic, es desenvoluparan durant tota la setmana. Així, dimarts es realitzaran jocs tradicionals a diferents espais; dimecres, vídeo-fòrum a la Biblioteca Municipal, i dijous, taller de les emocions al local de la Creu Roja. El mateix dijous tindrà lloc una de les activitats més destacades, amb un mural col·laboratiu, per tal que persones grans facin part de la pintura, acompanyades d'una muralista professional que guiarà el disseny i l'execució, amb la col·laboració del grup de joves de La Gresca, per donar un valor intergeneracional al taller.

Divendres, 1 d’octubre, coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, es realitzarà una mostra cultural en format festival, amb la col·laboració de les associacions i entitats de gent gran del municipi. D’altra banda, durant tota la setmana es podrà veure a les seus d’ambdues entitats l’exposició ‘Els drets de la gent gran’. I del 27 de setembre al 31 d’octubre es podrà visitar al Centre Cívic Mancomunitat del carrer de Nostra Senyora dels Àngels, l’exposició ‘El dret a la participació’, una mostra del photovoice realitzat en el marc del projecte de gent gran ‘A la flor de la vida’.

Pel que fa a les entrades, tant el taller d'emocions com el vídeo-fòrum tindran inscripció prèvia als locals de La Gresca i de Creu Roja. A la resta d'activitats es respectarà l'ordre d'arribada fins a completar els aforaments, segons la normativa vigent per a la prevenció de la COVID-19.

Ripollet, 21 de setembre de 2021