Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra aquest divendres la Mostra d'educació postobligatòria

Aquesta és la segona edició de la mostra, que s'emmarca en la campanya de preinscripció 2024/2025. Finalitzada la preinscripció d'infantil, primària i ESO, el mes de maig s'iniciarà el termini de presentació de sol·licituds per a Batxillerat, Cicles Formatius i altres estudis postobligatoris.

Ripollet celebra aquest divendres la Mostra d'educació postobligatòria.

La plaça del Molí acollirà aquest divendres, 12 d’abril, la segona Mostra d'educació postobligatòria de Ripollet, en horari de matí i tarda. Una iniciativa de l'Ajuntament de Ripollet, organitzada conjuntament des de la Regidoria d'Educació i Ripollet Impulsa, en coordinació amb els instituts de Ripollet, el CFA Jaume Tuset i d'altres espais formatius i d'orientació educativa com són el Casal de Joves o l'Oficina de Català de Ripollet. L'objectiu de la Mostra és orientar tot l'alumnat en les diferents opcions d'educació postobligatòria que hi ha a la ciutat.

La mostra compta amb diferents estands amb les diverses opcions educatives postobligatòries, com són els Batxillerats científics i humanístics de tots els instituts, els Cicles de Formació de Grau Mitjà i Superior dels instituts Lluís Companys i Palau Ausit, i els PFI d'aquest darrer centre i els que s'ofereixen des de Ripollet Impulsa. Als diferents estands s'informarà del contingut de cada especialitat, de les sortides professionals i es resoldran dubtes. Igualment, l'alumnat rebrà informació i orientació d'altres serveis que poden ser del seu interès i poden millorar la seva formació personal i professional, com són el Casal de Joves, l'Oficina Municipal d'Escolarització, Ripollet Impulsa, el CFA i l'Associació Cultural Jaume Tuset i l'Oficina de Català de Ripollet.

El matí es destinarà a les visites de l'alumnat de 4t d'ESO dels centres educatius de Ripollet i de l'alumnat dels PFI, i durant la tarda, de 15 a 18.30 h, restarà oberta a totes les famílies i persones interessades. Al matí, han confirmat la seva assistència l'IE El Martinet, el col·legi Sant Gabriel, i els instituts Lluís Companys, Palau Ausit i Can Mas i PFIs.

A les 16 h, hi haurà ball de bastons, a càrrec dels infants i joves de Ripollet, que participen en el taller de ball de bastons impartit per Ara i Sempre Cultura, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn. A les 17 h, hi haurà una actuació de batucada, a càrrec d’alumnat de l’institut Lluís Companys que fan el taller d’art urbà. I a partir de les 17.30 h, als diferents estands es podran trobar exalumnes, que seran entrevistats sobre els seus itineraris formatius i professionals.

Ripollet, 9 d’abril de 2024