Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Segona edició del projecte ‘Dona i metall: Reinventem l’ocupació a Ripollet’

El pròxim 9 de maig tindrà lloc una sessió informativa dirigida a totes les dones interessades a orientar el seu futur professional cap al sector de les instal·lacions.

Segona edició del projecte ‘Dona i metall: Reinventem l’ocupació a Ripollet’.

L’Ajuntament de Ripollet posarà en marxa aquest mes de maig la segona edició del projecte Dona i Metall: Reinventem l’ocupació a Ripollet, cofinançat per la Diputació de Barcelona. L’objectiu d’aquest programa és fer un acompanyament individualitzat a la inserció i facilitar eines a les dones que estan en procés de recerca activa de feina, prioritzant el sector de les instal·lacions que, actualment, és un dels àmbits laborals on hi ha més oportunitats reals d’ocupació de qualitat. La primera edició, que va finalitzar el passat mes de març, va comptar amb una vintena de participants i va aconseguir un 40% d’inserció laboral.

El pròxim 9 de maig, de 10 a 11.30 h, a Ripollet Impulsa, tindrà lloc la sessió informativa de la segona edició del projecte per a noves participants que vulguin orientar el seu futur professional al sector de les instal·lacions. Les dones interessades poden inscriure’s a Ripollet Impulsa, al telèfon 935 807 642 o a través del correu electrònic orientacio@ripollet.cat.

Formació, orientació i pràctiques a empresa
A banda d’oferir formació bàsica en instal·lacions tèrmiques, fontaneria i electricitat, amb la col·laboració del Gremi d’Instal·ladors i PIMES del Metall de Cerdanyola, Ripollet i Montcada, també es realitzen pràctiques en empreses, iniciant així una progressiva feminització del sector.

En el marc d’aquest projecte, també es duen a terme accions d’orientació laboral, tant individuals com grupals, incidint en la millora de l’ocupabilitat de les participants. Així, es treballen les competències digitals, les transversals, l’ús adequat de les eines i recursos per a una recerca efectiva de feina, el procés de selecció, l’entrevista laboral i el mercat de treball. També es realitzen visites a empreses del sector de les instal·lacions per complimentar la formació impartida. Les participants en el projecte també reben un assessorament específic en perspectiva de gènere i fan visites a serveis i recursos municipals com ara el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones).

Les inscripcions al programa es mantindran obertes de maig a setembre de 2023.

Ripollet, 20 d’abril de 2023