Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Segon cicle de xerrades pedagògiques del racó de la primera infància

Aquesta és una de les activitats que l'Ajuntament endegarà aquesta tardor, en el marc del Pla Educatiu d'Entorn.

Segon cicle de xerrades pedagògiques del racó de la primera infància.

L'Ajuntament posarà en marxa aquest mes de novembre algunes accions, en el marc del Pla Educatiu d'Entorn. Una d'elles és el cicle de xerrades pedagògiques per a famílies amb infants de 0 a 3 anys, que encetarà la seva segona edició el pròxim 5 de novembre, amb una sessió sobre la coeducació i la perspectiva de gènere. Aquesta és una iniciativa de la comissió educativa 0-3 del Pla Educatiu d'Entorn de l'Ajuntament de Ripollet, formada per agents educatius i socials que treballen amb petita infància. L'objectiu és que sigui un racó viu, obert a propostes que millorin la vida dels infants de 0 a 3 anys, i que compti amb la participació activa de famílies i educadores.

Durant aquest cicle també es treballaran altres temes tan importants per al desenvolupament cognitiu, emocional, psicomotriu i social dels infants, com l'alimentació; el joc, la música i la lectura en edats primerenques, i els primers auxilis.

Com a novetat, enguany els tallers compten amb el suport d'alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Educació Infantil de l'Institut Lluís Companys, que duran a terme accions educatives per als infants de les famílies assistents i faran un recull d'informació de cada sessió, que es difondran a través de ripollet.cat.

La primera trobada tindrà lloc dissabte, 5 de novembre, al Centre Cultural, amb una xerrada sobre coeducació i perspectiva de gènere, a càrrec de Laura Girbau, professora de la facultat d'Educació i del departament de didàctica de la llengua i la literatura i de les ciències socials de la UAB, a més de dirigir el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental VI. Cal inscripció prèvia, que es pot formalitzar al següent enllaç.

El PEE de Ripollet compta amb el suport del Programa de cooperació territorial per l’orientació, avenç i enriquiment educatiu en la situació d’emergència educativa del curs 2021-2022 provocada per la pandèmia de la COVID-19: #PROA+ 2021-2023, finançat pel Ministerio de Educación y Formación Profesional i pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Ripollet, 27 d'octubre de 2022