Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Estrenat el nou portal municipal ripollet.cat

El nou web suposa un nou pas en la modernització de l’administració i també en l’accés a la informació per part de la ciutadania.

Roda de premsa de presentació del nou web.
Roda de premsa de presentació del nou web

Aquest dimarts, 22 de juny, l’Ajuntament de Ripollet ha posat en marxa el nou portal municipal ripollet.cat. Un web intuïtiu i accessible, que suposa una única porta d’entrada de la ciutadania a l’Ajuntament, amb criteris d’administració oberta i transparència. El nou portal ofereix no només l’accés al web ripollet.cat, sinó també a una nova seu electrònica, amb més de 60 tràmits que s’aniran ampliant, i aviat també inclourà el portal tributari. Es tracta “d’un projecte que estem convençudes que ens aproparà molt més a la ciutadania, que ha estat sempre un dels nostres objectius”, va dir la regidora de Modernització Administrativa, Andrea Guijarro, durant la presentació.

Guijarro també va destacar que “aquest web és una de les potes del procés de modernització que vam endegar el mandat anterior” i va recordar que enguany s’ha aconseguit millorar tant l’índex de transparència com el de maduresa digital, superant el 75%. En aquest sentit, el regidor de Comunicació, Oriol Mor, va explicar que esperen seguir millorant i que el seu objectiu és aconseguir el segell Infoparticipa. Mor també va destacar que és un web totalment adaptat per a dispositius mòbils i que, a nivell de contingut, ofereix nous menús i elements, com ara avisos, accessos directes a xarxes socials i a serveis, així com les vídeo actes dels plens.

Entre les novetats, hi ha un espai per a cada grup municipal, on poden incloure articles propis i l’accés directe a 60 tràmits de la seu electrònica, agrupats per tipologia. Quant al portal tributari, s’estan realitzant els darrers ajustos tècnics per incloure’l. El nou web, que serà actualitzat de forma transversal pels diferents departaments municipals, ha suposat l’eliminació d’altres webs municipals, com la dels antics patronats o la de participació, ara integrades al portal, ajudant a la reorganització de l’Ajuntament iniciada l’anterior legislatura.

El nou portal vindrà acompanyat d'un canvi que anirà acompanyat de diferents programes i actuacions municipals per tal de lluitar contra la bretxa digital, per tal d’educar en l’ús de suports mòbils a la ciutadania, les entitats i el teixit empresarial. 

Ripollet, 23 de juny de 2021