Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torna l'Orgull de Ripollet!, la nostra Diada LGTBI

L’Orgull de Ripollet! comptarà amb una part més lúdica i una altra més reivindicativa i política, amb una taula rodona sobre com fer front al feixisme, l’homenatge a l’activista Armand de Fluvià i la lectura del manifest de la Diada.

Torna l'Orgull de Ripollet!, la nostra Diada LGTBI.

El pròxim dissabte, 23 de juliol, Ripollet tornarà a celebrar la seva Diada LGTBI L'Orgull de Ripollet!, amb una jornada lúdica però també molt reivindicativa, en favor de la igualtat de drets, per la diversitat sexual i de gènere i contra l’LGTBIfòbia. L’Orgull de Ripollet! compta amb activitats des del passat 28 de juny, Dia Internacional per l’alliberament i l’orgull LGTBI, amb la difusió del manifest signat amb l’Observatori Contra l’Homofòbia i la hissada de la bandera LGTBI. També des de l’1 de juliol i fins al pròxim dia 23 es pot veure al Centre Cultural l’Exposició ‘Drag i art’, amb obres del dissenyador, músic i activista Markie Brown.

Les activitats continuaran aquest divendres, 15 de juliol, amb una sessió de cinema en el marc del Festiu! 2022. Serà a les 22 h, a l’espai M. Aurèlia Capmany, amb la projecció de la pel·lícula ‘Todos hablan de Jamie’, una  adaptació cinematogràfica del musical sobre Jamie New, un jove de setze anys que somnia amb convertir-se en drag queen. Tot i els prejudicis i l’assetjament escolar, amb el suport de la seva mare i amics, Jamie intenta el seu somni.

El programa de la Diada, 23 de juliol
Dissabte, 23 de juliol, començarà la Diada LGTBI de Ripollet amb un Espai de joc efímer, a càrrec d’Els Solets Minnilandia, on es pretén visibilitzar la diversitat de famílies, entre elles les LGTBI. Tindrà lloc de 10 a 13 h, a l’Espai M. Aurèlia Capmany.

A les 19 h, al mateix espai, es podrà assistir a la taula rodona: “De la Llei de Perillositat Social a la consolidació de l’extrema dreta. Eines per a fer front al feixisme”. Amb la participació de María Dantas, Diputada al Congrés dels Diputats i activista social pels drets humans; Mar Cambrollé, presidenta de la Plataforma Trans Estatal i ATA Sylvia-Rivera, i Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori contra l'homofòbia. Moderada pel regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez.

A les 20 h, al pati de l’escola Escursell i Bartalot, es farà la lectura del manifest i l’homenatge a Armand de Fluvià, donant pas a la festa de l’Orgull de Ripollet!. La presentarà la drag Ly i comptarà amb les actuacions de Flamenco Queer; espectacle drag, amb Tanina Sativa, Lily Polyester, Mística i Venus Plastik; Super-G; Brünne Romeo; un espectacle piromusical amb les Bruixes de Ripollet; Turista Sueca i les actuacions destacades de Luna Ki i Aníbal Gómez DJ Set.

Aquelles entitats interessades a gestionar la barra de bar de L'Orgull de Ripollet, poden sol·licitar-ho fins al 19 de juliol a la seu electrònica de ripollet.cat

Armand de Fluvià, referent de l’activisme LGTBI
L’homenatjat a la Diada 2022, el destacat activista LGTBI Armand de Fluvià, va ser el gran impulsor del moviment gai a Catalunya i a Espanya, encara en plena dictadura franquista. El 1970 va fundar el Movimiento Español de Liberación Homosexual (MELH). També ha estat fundador i primer secretari del Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) i president de l'Institut Lambda. L'any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2008 la Medalla d'honor de Barcelona. De Fluvià és una persona força vinculada a Ripollet, ja que va ser el creador de l'escut del municipi i va ser a Ripollet, el 2018, on va rebre el premi 17 de maig, de l'Observatori Contra l'Homofòbia de Catalunya, juntament amb l’Ajuntament de Ripollet.

Ripollet, 12 de juliol de 2022