Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Contractades 13 persones de col·lectius prioritaris en un nou pla d’ocupació de Ripollet Impulsa

Es tracta d’un pla d’ocupació subvencionat a través del SOC amb fons del Ministeri de Treball i Economia Social, amb perfils administratius i de peó. A finals d’any s’espera contractar una vintena de persones més, que realitzaran diferents tasques de pintura, manteniment, neteja viària i jardineria.

Contractades 13 persones de col·lectius prioritaris en un nou pla d’ocupació de Ripollet Impulsa.

El passat 10 d'octubre es van iniciar noves contractacions de personal a l'Ajuntament de Ripollet, a través del programa del SOC: Treball i Formació per a Entitats Locals, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb fons obtinguts de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Afers Laborals del Ministeri de Treball i Economia Social. En aquesta edició, les persones contractades formaven part de diferents col·lectius prioritaris, com persones en situació d'atur de llarga durada que no perceben cap prestació per desocupació (Línia PANP); persones en situació d'atur destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania (Línia PRGC); dones en situació d'atur de llarga durada no perceptores de prestació econòmica i/o en situació de violència masclista (Línia DONA); persones en situació d'atur que no s'identifica amb el gènere assignat biològicament en néixer (Línia TRANS), i persones en situació d'atur més grans de 52 anys.

Les persones contractades amb perfil administratiu donaran suport a les diferents àrees de l'Ajuntament i les de perfils de peó de manteniment treballaran a la brigada d'obra i a la de neteja viària.

Durant aquest període de contractació, a més de proporcionar experiència laboral, des de Ripollet Impulsa es potenciarà la millora de la seva ocupabilitat, amb formació transversal en competències digitals i formacions complementàries de prevenció de riscos laborals, igualtat de gènere i LGTBIQ+, emprenedoria, economies transformadores i orientació per a la recerca de feina. A més, durant els 12 mesos de contracte, comptaran amb acompanyament tècnic per a facilitar l'adaptació i manteniment del lloc de treball i es treballarà el projecte professional de cada persona, per a facilitar una posterior inserció laboral al mercat de treball ordinari.

D'altra banda, cap al novembre, es preveu contractar 10 persones, en la línia ACOL 2023, dirigida a persones que es troben en situació administrativa irregular, i que faran tasques de manteniment d'instal·lacions esportives, neteja viària i jardineria. I al desembre està prevista la contractació de 10 joves, d'entre 17 i 21 anys, del programa TRFO Joves tutelats i extutelats, que duran a terme tasques de peó en pintura, neteja viària i jardineria. 

Per tal d'accedir als plans d'ocupació, les persones han d'estar inscrites com a DONO (demandants d'ocupació no ocupades) a l'Oficina de Treball, que és des d'on es fa la derivació de possibles candidatures a l'Ajuntament de Ripollet.

Ripollet, 17 d'octubre de 2023

UE + SEPE + Gene + SOC.jpg