Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cultura a Ripollet viu més que mai a l’estiu

L’Ajuntament, a través del departament de Cultura i Patrimoni, ha preparat dos programes d’activitats culturals per als mesos de juny i juliol, un dirigit a la ciutadania en general i un altre als diferents casals d’estiu.

La cultura a Ripollet viu més que mai a l’estiu.

‘A l’estiu, la cultura viu’ és el nou programa de l’Ajuntament de Ripollet, amb l’objectiu d’oferir una programació cultural a l’estiu dirigida a la ciutadania en general, així com activitats per als casals d’estiu, en particular. Tal com ha explicat avui en roda de premsa el regidor de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Roger Bayó, “aquesta iniciativa té una doble vessant, d’una banda fomentar la cultura, la creativitat i el patrimoni, i de l’altra, que els equipaments culturals actuïn com a refugis climàtics durant els mesos de calor”.

La principal novetat és que el CIP Molí d’en Rata i el Centre Cultural tindran una oferta d’activitats dirigida als casals d’estiu del municipi, com ja ho venia fent la Biblioteca Municipal. D’aquesta manera, tots els casals que ho vulguin podran comptar amb activitats durant tots els dies de la setmana, com ara tallers que fomenten la lectura, jocs de taula per a totes les edats o visites al Molí d’en Rata. També s’ofereix “una nova línia que hem volgut obrir de promoció a la cultura popular, on podrem gaudir de tallers transversals de cultura popular que seran l’embrió d’una futura línia de treball”, ha explicat Bayó. Des del Departament de Cultura i Patrimoni ja s’ha fet arribar el programa d’activitats a tots els casals, per tal que les puguin incloure en la seva programació.

Pel que fa a l’oferta general, amb una trentena de propostes, compta amb Hores del Conte els divendres a l’Espai M. Aurèlia Capmany, de la mà de la Biblioteca Municipal; bibliolabs creatius on s’aprendrà a elaborar fundes de llibres, estampar roba i fer enquadernacions, entre d’altres. A més, durant el mes de juny, la Biblioteca i la regidoria de Joventut organitzaran l’Ikigai Japan Week, que aquest any compta amb més d’una desena d’activitats vinculades a la cultura japonesa. El CIP Molí d’en Rata seguirà amb el seu programa El Museu Endolceix les Festes per aprendre a fer la coca de Sant Joan, i els dissabtes a la tarda obrirà les seves portes perquè les famílies i els joves puguin jugar a jocs de taula amb sessions dinamitzades pel grup Va de Jocs. Finalment, el Centre Cultural oferirà un taller d’aquarel·la per a fer àlbums de viatges i un taller d’iniciació teatral on ensenyaran tècniques per parlar en públic. Finalment, el pròxim 12 de juliol, es farà l’emissió en directe, des del Teatre Auditori del Mercat Vell, del podcast Pop y Muerte, amb el ripolletenc Benja Villegas i Kiko Amat. Les entrades són gratuïtes i es podran reservar al web del Teatre Auditori.

El regidor de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística ha afegit que des del Departament també es dona suport a les entitats que han volgut organitzar les seves activitats d’estiu i que així ho han sol·licitat, oferint tots els mitjans disponibles. “Pensem que és important que a Ripollet hi hagi quan més oferta millor i recolzarem totes les propostes del nostre teixit associatiu local, com sempre fem”, ha afegit Bayó.

Ripollet, 3 de juny de 2024