Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte de l'espai de referència feminista de Ripollet comença a prendre forma

La Junta de Govern Local d'aquest dimecres, 13 d'octubre, va aprovar l'adjudicació a l'empresa Edifser SL de la redacció del projecte executiu i l'estudi de seguretat i salut de la reforma de l'equipament municipal emplaçat al carrer Nou, 21.

El projecte de l'espai de referència feminista de Ripollet comença a prendre forma.

El projecte s'haurà de basar en el pla d'usos sorgit del procés participatiu 'El futur és lila', iniciat per l'Ajuntament l'octubre de 2020 i que va comptar amb la participació de dones i noies del municipi, moviments i col·lectius feministes i col·lectius de dones de les entitats locals. Des de Feminismes es treballa ara per posar nom, també de forma participativa, a aquest espai de referència feminista.

A la devolutiva d''El Futur és lila', realitzada públicament el passat mes d'abril, es va deixar palès que l'objectiu és construir un espai que representi un canvi de paradigma, donant una resposta integral a les demandes de les dones i deixant enrere el marc assistencial que sol donar-se als serveis d'atenció a les dones, per situar-lo en el marc de l'acompanyament en el seu procés de creixement personal.

Es tractarà d'un espai cogestionat entre l'Ajuntament, que assumirà la gestió dels serveis professionals, i les comunitats de dones i entitats, que dotaran de contingut l'espai. Aquest canvi de paradigma s'haurà de reflectir en la configuració i distribució dels espais de l'edifici, amb despatxos per als serveis tècnics, però, especialment, sales i espais multifuncionals per fer tallers, xerrades, assemblees, reunions, etc.

L'edifici haurà d'estar totalment adaptat i accessible a persones amb mobilitat reduïda i diversitat funcional i cotxets de bebès. Per tant, caldrà adaptar els accessos de l'entrada, la primera planta i el pati, així com els lavabos i instal·lar un ascensor per accedir a la primera planta. També s'ha plantejat la importància de mantenir el llimoner del pati i fer els arranjaments necessaris per crear un espai diàfan de lleure, on es puguin organitzar reunions, assemblees o activitats a l'aire lliure.

L'obra s'haurà de realitzar amb criteris de sostenibilitat i respecte al medi ambient com ara la producció d'energia renovable, sistema d'estalvi d'aigua i obtenció de fusta de gestió forestal sostenible. Quant a l'aspecte visual, l'equipament haurà d'oferir un disseny que apropi al col·lectiu de dones i que fomenti que esdevingui conegut pel conjunt de la Ciutat, permetent que s'identifiqui ràpidament des de l'exterior.


La redacció del projecte s'ha adjudicat per un import de 8.712,00 euros, IVA inclòs, i es preveu que estigui enllestit en uns dos mesos.

Ripollet, 14 d'octubre de 2021