Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament posa en marxa el projecte de teràpia familiar 'La Passera'

Es tracta d'un projecte pilot d'acompanyament terapèutic a les famílies, per tal de millorar el seu benestar emocional i la relació entre els seus membres.

L'Ajuntament posa en marxa el projecte de teràpia familiar 'La Passera'.

Des de l'àmbit de Drets Socials, l'Ajuntament ha posat en marxa el projecte pilot La Passera, amb l'objectiu d'oferir a les famílies de Ripollet, amb fills i filles a càrrec, un acompanyament terapèutic personalitzat, per a promoure el seu benestar, la comunicació entre els seus integrants, detectar i reforçar les capacitats i fortaleses de les famílies i enfortir les habilitats parentals i marentals. La passera es planteja des d'una perspectiva universal, oberta a tota la població; preventiva, per tal d'evitar el deteriorament i les situacions d'alt risc, així com terapèutica, des de l'orientació sistèmica.

Moments de complexitat
La família és la unitat de convivència bàsica més propera i persistent i es caracteritza per una intensitat afectiva especial. És a l'esfera familiar on les persones viuen el primer marc de socialització i educació en valors, acolliment, cura, protecció i seguretat. A vegades, la unitat familiar pot passar per moments de complexitat, motivats per dificultats específiques de relació, determinades per alguna problemàtica de salut, per canvis de cicle vital, dols, educació de fills/es o problemes ambientals relacionats amb factors socioeconòmics o de salut.

La Passera compta amb un equip de professionals de la psicologia i ofereix dos eixos d'intervenció diferenciats. D'una banda, l'eix de reparació, on s'ofereix un acompanyament terapèutic a famílies, que pot ser individualitzat, a través de sessions de teràpia familiar, o grupal, a través de grups de suport terapèutic. L'altre eix és el de la prevenció, oferint atenció col·lectiva, com per exemple tallers o xerrades sobre habilitats marentals i parentals.

Com accedir a La Passera?
La Passera treballa en coordinació i amb possibilitat de derivació amb la resta de serveis del municipi, com ara l'equip bàsic de Serveis Socials, Joventut, Ocupació, centres educatius, serveis socioeducatius, centres d'atenció primària, SIAD, etc., per tal de garantir una atenció integral i de qualitat.
Les famílies, o qualsevol membre adult d'aquestes, també podran realitzar la demanda d'atenció de forma directa i per iniciativa pròpia. Es pot fer, presencialment, a les dependències de Drets Socials (Carrer Can Masachs, 18-20, 1er), de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, i els dimarts, de 15 a 18.30 h, o a través del telèfon 935 046 007 o del correu electrònic lapassera@ripollet.cat.

Ripollet, 2 de desembre de 2022