Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de 50 persones participen en el Programa Suport al Servei d'Orientació Laboral Impacte COVID-19

El programa, portat a terme des de Ripollet Impulsa amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), va finalitzar el passat mes de desembre.

Un total de 50 persones participen en el Programa Suport al Servei d'Orientació Laboral Impacte COVID-19.

El febrer de 2021, Ripollet Impulsa va posar en marxa, amb el suport de l'AMB, el programa Suport al Servei d'Orientació Laboral Impacte COVID-19, amb l'objectiu d'augmentar l'ocupabilitat de les persones participants. El tancament de les empreses Sintermetal i Nissan, sumat a les conseqüències tan negatives que va provocar la pandèmia de la COVID-19 en sectors com el del metall, va fer prioritzar l'atenció d'aquests col·lectius, donant resposta a les necessitats més immediates d'acompanyament emocional i laboral.

50 persones participants i 23 insercions laborals
En aquests mesos, Ripollet Impulsa, des del Suport al Servei d'Orientació Laboral Impacte COVID-19, ha atès un total de 50 persones, de les quals, 41 han realitzat itineraris d'ocupabilitat, 23 han trobat feina i 16 han realitzat Formació ocupacional i/o contínua.

Des del servei s'ha volgut destacar que algunes de les insercions laborals han estat amb participants majors de 55 anys, amb contractes indefinits i fixes discontinus, fet que suposa un valor afegit i un avenç qualitatiu.

Orientació grupal i individual
A través d'aquest programa, s'han dut a terme accions d'orientació laboral, tant individuals com grupals, i a partir d'un itinerari personalitzat d'acompanyament a la inserció, les persones participants han millorat la seva autonomia en la recerca de feina i, en conseqüència, han augmentat significativament les seves possibilitats d'inserció.
A més s'ha fet un acompanyament professional d'aproximació de les persones al teixit empresarial de Ripollet, amb la realització de visites a empreses del municipi per conèixer quines són les ocupacions amb més possibilitats d'inserció, quins requisits demanen i quines competències són les més valorades per a les empreses.

Ripollet, 27 de febrer de 2023

Programa amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla ApropAMB.

AMB_logo_1.png