Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta la Festa Major 2023

El programa compta amb un centenar d’activitats dirigides a tots els públics i distribuïdes per diferents escenaris de la ciutat. El mag Joaquim Matas serà el pregoner de 2023. També destaca la 30à edició del Ripollet Rock, els concerts de Lildami, La Fuga, Lía Kali, Buhos i Wild Mamas. Entre les novetats, la Gastrovinya inclourà música en directe i la Biblioteca ampliarà un dia més l'Espai del Petit Lector.

Es presenta la Festa Major 2023.

La Comissió de la Festa Major va presentar dimarts el programa d’actes de la Festa Major 2023, que tindrà lloc del 25 al 28 d’agost. A l’acte van assistir l’alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna; el regidor de Cultura i president-delegat de la Comissió, Oriol Mor; així com representants de les entitats que participen aquest any en la Festa Major.

Osuna va voler agrair la tasca que ha realitzat la Comissió al llarg d’aquests mesos. Una feina que ha començat abans donat el calendari de les eleccions municipals. A més, va destacar la tasca que realitzen les entitats de Ripollet, agents fonamentals en la confecció del programa d’activitats d’una ‘Festa Major única, per ser participativa, descentralitzada, popular, amb personalitat pròpia i lliure d’agressions’. L’Alcalde va recordar les diferents festes majors que ha organitzat aquesta Comissió, passant per la més atípica de la història, com va ser la de la post-pandèmia; i va descriure la Festa Major com un dels projectes més importants de ciutat a nivell social, cultural i comunitari.

De la seva banda, el regidor de Cultura, Oriol Mor, va explicar el treball de les dues subcomissions creades: la del Mercat de la Vinya, i l’infantil. Mor va anunciar que aquest any el programa compta amb un centenar d’activitats dirigides a tots els públics i distribuïdes per diferents escenaris de la ciutat. Una festa que compta amb un pressupost de 227.000 euros, mantenint així l’increment que es va produir l’any passat.

Un centenar d’activitats
Aquest any es manté la Prèvia del dijous a càrrec de l’Aresta. Divendres el tret de sortida serà el pregó a càrrec del gran mag Joaquin Matas, vinculat a Ripollet.

Pel que fa a les activitats de foc, una de les novetats és la participació de les Bruixes en la cercavila infernal de dissabte, conjuntament amb els Diables de Ripollet, i amb un recorregut per una part del nucli antic igual que l’any passat. Els focs artificials clouran la festa dilluns i es tiraran des de tres punts de la ciutat. A més, es mantindrà diumenge l’espectacle pirotècnic sense soroll per infants amb TEA i persones d’alta sensibilitat.

La Festa Major Petita oferirà activitats i espectacles durant tots els dies de la festa, amb una programació diversa i de qualitat, on podrem trobar des d’espectacles familiars, tallers de ciència, de construccions i de circ, la baixada de carretons, el correaigües, el taller de maquillatge, entre d’altres.

Pel que fa als joves, es continua apostat per l’escenari de l’escola Ginesta, que aquesta vegada sortirà a fora de l’escola per situar-se a la zona d’aparcament de davant. I s’amplia l’espai gamer que se situarà a l’escola Escursell. També es manté la festa skate.

La cultura popular estarà present amb la cercavila de gegants, ball de gitanes i sardanes, la mostra de bestiari, i els trabucaires. Així com les activitats esportives de futbol, basquet, escacs, circuit d’acrobàcies, cursa popular i duatló.

En l’àmbit de les arts escèniques podrem gaudir del Ripollet Rock, que celebra els seus 30 anys d’història, els concerts de Lildami, La Fuga, Lía Kali, Buhos i Wild Mamas. A més de les sessions de punxadiscos, i balls amb orquestres pels barris. Referent al teatre, comptarem amb l’espectacle ‘Jo vull ser miss’, de Mousse Couplet, i es manté l’Improshow per als joves al Teatre Auditori. I la poesia i el llegat de Lorca seguirà present amb un recital de poesia a càrrec del grup del Casal d’Avis.

El Mercat de la Vinya, que s’ubicarà al carrer dels Afores fins el carrer Pizarro, a la plaça d’en Clos i al pati de l’escola d’Anselm Clavé, tornarà a ser un punt per a potenciar el comerç i la restauració local, alhora que es vehicula amb el patrimoni de Ripollet. Mantindrà la mostra gastronòmica, i de vins i caves, el Gastrovinya, que com a novetat incorporarà música en directe; donat l’èxit de les anteriors edicions, s’amplia el Racó del tast amb més tastos; el Ludivinya, amb una zona de jocs destinada a pública familiar; i la zona de concerts i actuacions a la plaça Clos.

Com és habitual Ripollet Ràdio oferirà una programació especial des de la plaça de Pere Quart durant els dies de festa, on també s’ubicarà l’Espai del Petit Lector de la Biblioteca, que aquest any amplia a un dia més i s’allargarà també fins dilluns.

Finalment, hi haurà servei de bus Pollet divendres, dissabte i diumenge, en sortides cada mitja hora.

A més, per tal de poder gaudir d’una Festa Major segura, s’instal·laran els punts lila jove LGTBI, especialment a la zona de concerts del Parc dels Pinetons.

La Comissió de la Festa Major quedarà dissolta amb les eleccions municipals del pròxim mes de maig. 

Ripollet, 30 de març de 2023