Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els centres educatius obren les seves portes abans de la preinscripció per al curs 2024-2025

Les jornades dels centres educatius d’infantil, primària i secundària obligatòria tindran lloc entre el 22 de febrer i el 7 de març. Les sol·licituds s’hauran de realitzar, en línia, del 6 al 20 de març.

Els centres educatius obren les seves portes abans de la preinscripció per al curs 2024-2025.

El curs vinent 2024-2025, tots els infants nascuts l’any 2021 començaran la seva etapa escolar i podran iniciar la seva escolarització en el nivell infantil-3. La preinscripció d’infantil i primària, segons ha publicat el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, tot i que encara no ha aprovat la resolució per al pròxim curs, s’haurà de fer del 6 al 20 de març de 2024, mentre que les sol·licituds de secundària seran del 8 al 20 de març. Com és habitual, tots els centres educatius de Ripollet han organitzat, en coordinació amb l’OME, l’Oficina Municipal d’Escolarització, les seves jornades de portes obertes, per tal que les famílies coneguin, prèviament, les seves instal·lacions, el sistema educatiu i les activitats extraescolars, entre d’altres. Aquestes començaran el pròxim 22 de febrer i s’allargaran, pel que fa a infantil, primària i ESO, fins al 7 de març.

Xerrada presencial i informació en línia
Per tal d’ampliar tota la informació de la preinscripció, el pròxim dijous, 29 de febrer de 2024, a les 18.30 h, a la sala d'Actes del Centre Cultural, s'oferirà una xerrada informativa per a famílies que inicien la preinscripció, amb infants que comencen I3 i/o joves que inicien 1r d’ESO. Aquesta sessió també vol servir per a resoldre dubtes sobre criteris d'admissió, mapa de zonificació i altres temes que puguin sorgir.

D’altra banda, a l’apartat d’Educació de ripollet.cat es pot consultar tota la informació referida a escoles i instituts del municipi i el procés de preinscripció per al proper curs, així com el mapa de zones i els calendaris de portes obertes.

Suport digital a famílies
Recordem que només cal fer una única sol·licitud de preinscripció, on es poden demanar tants centres com es desitgi, públics i concertats, i la forma de lliurament serà seguint les instruccions que marca el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, de manera telemàtica.

L'Oficina Municipal d'Escolarització, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, ha creat un espai de suport digital a la preinscripció, que s’oferirà del 6 al 20 de març, a les oficines de Drets Socials (carrer de Can Masachs, 18-20 primera planta). Per utilitzar aquest servei caldrà reservar cita prèvia al telèfon 935 046 008 o presencialment, a les oficines de Drets Socials.

Quant a la preinscripció de batxillerat, cicles formatius i escoles bressol, encara no s'han publicat les dates per part de la Generalitat, que s'espera que en breu aprovi i publiqui la resolució per al curs 2024-2025.

Consulteu els documents adjunts amb el calendari de portes obertes i les dates de preinscripció. 

Ripollet, 13 de febrer de 2024