Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els centres educatius tornaran a obrir les seves portes a les famílies abans de la preinscripció per al curs 2023-2024

Les jornades dels centres educatius d’infantil, primària i secundària obligatòria tindran lloc entre el 22 de febrer i el 7 de març. Entre finals de març i maig es faran les portes obertes de Batxillerat i Cicles formatius.

Els centres educatius tornaran a obrir les seves portes a les famílies abans de la preinscripció per al curs 2023-2024.

El curs vinent 2023-2024, tots els infants nascuts l’any 2020 començaran la seva etapa escolar i podran iniciar la seva escolarització en el nivell infantil. La preinscripció, tant d’infantil, com de primària i secundària obligatòria, segons ha publicat el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, s’haurà de fer del 6 al 20 de març de 2023. Com és habitual, tots els centres educatius de Ripollet han organitzat, en coordinació amb l’OME, l’Oficina Municipal d’Escolarització, les seves jornades de portes obertes, per tal que les famílies coneguin, prèviament, les seves instal·lacions, el sistema educatiu i les activitats extraescolars, entre d’altres. Aquestes començaran el pròxim 22 de febrer i s’allargaran, pel que fa a infantil, primària i ESO, fins al 7 de març. Els instituts públics, per la seva part, faran les fortes obertes de Batxillerat i Cicles formatius, entre el 29 de març i el 17 de maig. Les dates de les escoles bressol encara estan per confirmar per part de la Generalitat.  

Xerrada presencial i informació en línia
Per tal d’ampliar tota la informació de la preinscripció, el pròxim dimecres, 1 de març de 2023, a les 18 h, a la sala d'Actes del Centre Cultural, s'oferirà una xerrada informativa per a famílies amb infants que inicien l'escolarització a P3 i/o joves que inicien 1r de la ESO. Aquesta sessió també vol servir per a resoldre dubtes sobre criteris d'admissió, mapa de zonificació i altres temes que puguin sorgir.

D’altra banda, a l’apartat d’Educació de ripollet.cat es pot consultar tota la informació referida a escoles i instituts del municipi i el procés de preinscripció per al proper curs, així com el mapa de zones i els calendaris de portes obertes.

Suport digital a famílies
Recordem que només cal fer una única sol·licitud de preinscripció, on es poden demanar tants centres com es desitgi, públics i concertats, i la forma de lliurament serà seguint les instruccions que marca el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, de manera telemàtica.

Des l'Oficina Municipal d'Escolarització, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, s’ofereix suport al tràmit online de preinscripció escolar per a famílies amb infants que inicien P3 i joves que faran 1er de la ESO. 

L’horari d’atenció al suport digital per a fer la preinscripció serà de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 h i els dimarts de 15 a 18 h a l’oficina de Drets Socials, al carrer de Can Masachs 18-20. Caldrà demanar cita prèvia al telèfon 935 046 008, a educacio@ripollet.cat o, presencialment, els dimarts de 9.30 a 13.30 i de 15 a 18 h i els dijous de 9.30 a 13.30 h, a l’oficina de Drets Socials, a partir del 22 de febrer.

Ripollet, 6 de febrer de 2023