Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Populus Labora presenta la seva programació de tardor, basada en les cures

L’Ajuntament i sis entitats locals han signat el conveni i l’acord de constitució de Populus Labora, el projecte de comunalitat urbana de Ripollet, obert a col·lectius de la ciutat que treballen, en àmbits diversos, per millorar la qualitat de vida de les persones.

Populus Labora presenta la seva programació de tardor, basada en les cures.

La Comunalitat de Ripollet Populus Labora va presentar ahir dijous la primera de les iniciatives que durà a terme aquesta tardor, en el marc de l’eix de cures. Es tracta de la jornada ‘Temps de cures’, que tindrà lloc el pròxim 1 d’octubre al matí al pati del Centre Cultural. L’acte va finalitzar amb la signatura del conveni i acord de constitució per part dels presidents de totes les entitats de l’Economia Social i Solidària que formen part del projecte, així com de l’alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, que va estar acompanyat per la regidora d’Ocupació, Empresa i Comerç, Inclusió, Feminismes i Salut Pública, Txell Caler.

L’eix de les cures, que es desenvoluparà durant la tardor, comptarà, a més de la jornada, amb formacions, tallers i espais de diàleg. A la jornada del dia 1 es podrà veure la primera mostra d’iniciatives del projecte Populus Labora, a més d’oferir una xerrada sobre ‘Com la cura construeix comunitat’ i una taula rodona sobre el dret d’una cura digna. La jornada finalitzarà amb un mos de 14 a 15 h per a totes les participants, i a partir de les 16 h i fins les 19 h, es convida a participar al Iaia Fest, un festival en el marc del Dia de la Gent Gran que tindrà lloc al parc Massot, organitzat pel Moviment Gran Barri.  

Els pròxims eixos que treballarà la Comunalitat seran el de la cultura comunitària, la sostenibilitat i l’acció sociocomunitària.

Itinerari formatiu
Entre setembre i novembre, la Comunalitat ha programat cinc accions formatives, que s’iniciaran el pròxim dimecres, 21 de setembre, amb una sessió introductòria a l’Economia Social i Solidària, on s’explicaran els conceptes bàsics de l’ESS i el seu vincle amb l’associacionisme local a Ripollet. Aquesta tindrà lloc a les 18 h, al Centre Cultural. El “sense ànim de lucre”, la ciutat cuidadora i feminista, el Balanç Social o les cooperatives de joves són els temes que es tractaran a la resta de sessions.   

Finançada per la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ripollet, la Comunalitat està impulsada pel Centre d'Esplai La Gresca, la cooperativa Jardinet, l'Associació de Familiars Cuidadors de persones amb Alzheimer (ACFA), l'Associació Ripollet Natura, l'Associació Traça i la Societat Coral "El Vallès", juntament amb l'Ajuntament a través de Ripollet Impulsa. Totes aquelles entitats, organitzacions o projectes interessats a fer xarxa i conèixer la Comunalitat de Ripollet poden assistir, el pròxim dijous 29 de setembre, a la seva primera assemblea, que tindrà lloc a les 18 h, al Centre Cultural.

Ripollet, 16 de setembre de 2022