Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local de Ripollet comença a utilitzar càmeres de gravació personal

Es tracta d’un petit dispositiu que es pot portar al pit, com a eina en la tasca diària de la Policia Local de garantir la seguretat i la protecció de persones i bens.

La Policia Local de Ripollet comença a utilitzar càmeres de gravació personal.

Algunes actuacions de la Policia Local s’enregistraran, a partir d’aquesta setmana, a través de càmeres de gravació personal. Es tracta d’una nova eina que habilita les dotacions policials per a la captació d’imatges i sons, en primera persona, a fi de garantir la seguretat pública amb plenes garanties, tant pel que fa al dret i les llibertats de les persones com a la mateixa actuació policial. 

L’Ajuntament ha adquirit quatre dispositius personals de gravació (DPG) que els agents habilitats utilitzaran, després d’haver realitzat l’oportuna formació, seguint un protocol que regula el seu ús. La càmera disposa d'una funció de pregravació que permet conservar les imatges i els sons captats en els moments previs al moment d'activació del dispositiu, i d'aquesta manera es pot tenir tota la informació de l'actuació. Incorpora un sistema d'encriptació que n'impossibilita l'edició, a més de sistemes de seguretat que permeten restringir la manipulació del seu contingut i la descàrrega de les imatges per persones no habilitades.

En general, es poden fer servir els DPG davant situacions que comportin un risc concret i immediat per a vida o la integritat física dels agents o de terceres persones, o la causació de danys a les coses. Les gravacions es poden fer servir com a prova de la comissió de fets delictiu, infraccions administratives o de seguretat ciutadana.

Ripollet, 21 de març de 2022