Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Ripollet aprova la tarifació social a les Escoles Bressol Públiques

El Ple de setembre també va donar llum verda al nou Reglament Orgànic Municipal, que contempla, entre altres novetats, una audiència pública a la ciutadania abans de la sessió.

L’Ajuntament de Ripollet aprova la tarifació social a les Escoles Bressol Públiques.

El Ple Municipal de setembre, celebrat aquest dijous dia 30, va aprovar per unanimitat la modificació del preu públic de les Escoles Bressol Públiques, que tenia per objecte establir “un model de finançament més equitatiu, que garanteixi l’accés a un servei en condicions d’igualtat i de qualitat, adequant-se a la realitat socioeconòmica del municipi”, tal com va explicar la tinenta d’alcalde d’Economia, Serveis Municipals i Municipalització, Pilar Castillejo. L’objectiu és millorar la progressivitat del preu del servei, en funció del nivell de renda i la situació de les unitats familiars.

La modificació aprovada proposa implementar un sistema de preus públics amb tarifació social, tenint en compte tant els ingressos de la unitat familiar, com el nombre total de membres que la componen, aplicant bonificacions que poden anar des del 18% al 80% de reducció del preu del servei, fins a arribar a una quota mínima de només 50 € mensuals.

L’acord també proposa l’adopció de ponderacions que tenen en compte el nombre de germans matriculats al mateix temps, la diversitat funcional reconeguda en l’alumne/a, les famílies nombroses i les monomarentals. Amb aquesta modificació, es calcula que al voltant d’un 60% de les famílies usuàries actuals es podrien veure beneficiades per algun tipus de bonificació, sense necessitat de demanar un ajut a Serveis Socials. La regidora Pilar Castillejo també va avançar: “Seguirem treballant per aplicar aquesta tarifació social a altres serveis educatius que presta l’Ajuntament, com ara l’Escola Municipal de Música, avançant en aquesta equitat amb les tarifes públiques”.

Nou Reglament Orgànic Municipal

Un altre dels punts destacats del Ple va ser l’aprovació del nou Reglament Orgànic Municipal, validat per la Comissió d’Estudi creada el passat mes d’abril. Es tracta d’una normativa pròpia que regula l’organització de l’Ajuntament, el seu funcionament intern i els seus òrgans de govern. El nou ROM, aprovat inicialment per unanimitat, substituirà l’actual, de 2005. El regidor de Participació, Sergio Linares, va destacar alguns punts del nou reglament, com ara la creació d’un espai previ a la celebració del Ple, on les veïnes i veïns podran formular preguntes als i les regidores, fent petició prèvia per escrit, complementant l’espai de preguntes posterior al Ple, que inclou el reglament de Participació. També contempla l’assistència i el vot telemàtic als càrrecs electes de baixa per maternitat i la celebració de les comissions informatives i la comissió especial de comptes, sempre de forma telemàtica. Així, aquest ROM, juntament amb el reglament de Participació, reforça el dret a la participació política de totes les persones, adaptant-se a la realitat social i tecnològica.

Ripollet, 1 d’octubre de 2021