Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova definitivament el projecte de remodelació del carrer de la Sagrera

La sessió va donar llum verda a altres acords en l’àmbit urbanístic, com ara una modificació de crèdit per adquirir una finca del c. de Verge de Montserrat i la petició a la Generalitat de la cessió de dos trams de la N-150.

El Ple aprova definitivament el projecte de remodelació del carrer de la Sagrera.

L'Ajuntament de Ripollet va celebrar el passat dijous, 28 d'octubre, la sessió ordinària mensual del Ple Municipal, que es va poder celebrar de forma presencial, després que la pandèmia ho hagués impedit durant més d'un any i mig. Entre els punts acordats, destaca l’aprovació definitiva del projecte de reurbanització del carrer de la Sagrera, un cop desestimada l’al·legació rebuda durant el període d’exposició pública. El punt va ser aprovat per unanimitat.

Aquest carrer, ja convertit en una zona pacificada de vehicles, es reurbanitzarà d’acord a l’Estudi de l'espai públic històric de Ripollet, realitzat pels arquitectes Marc Manzano i Victòria Caballero, amb l'objectiu de preservar els valors històrics i patrimonials d'aquest espai. Aquest projecte és la primera de les set fases del futur pla de millores urbanes al centre històric de Ripollet. El seu origen el trobem en els pressupostos participatius, essent un dels projectes seleccionats, a proposta dels alumnes de l'Escola Fedac, que demanaven que l'entorn de l'escola fos més segur i accessible. Redactat per l’arquitecte Marc Manzano, el valor estimat de les obres és de 85.375,99 euros.

Aquesta actuació es complementarà amb la conversió a espai per a vianants del carrer Isabel la Catòlica, restant exclosa la circulació de vehicles entre els carrers de General Prim i Isabel La Catòlica, fins al núm. 12. Només es permetrà el pas de veïns residents i l’accés als pàrquings, tal com figura a l’acord de la Junta de Govern Local d’avui dimarts, 2 de novembre.

Nova zona verda a Tiana
El Ple Municipal també va aprovar per unanimitat una modificació pressupostària per valor de 2.512.565,70 euros, que serviran per expropiar la finca del carrer de Verge de Montserrat, 78. Aquesta xifra es disposarà del romanent de tresoreria que ja està previst per despeses generals. Tal com va explicar l’alcalde, Jose M. Osuna, “malgrat la despesa que ha d’afrontar ara l’Ajuntament i que no és plat de bon gust haver d’atendre aquestes expropiacions, aquesta propietat ens permetrà habilitar-la com a zona verda i espai enjardinat i recreatiu, i això pot donar al barri de Tiana un pulmó verd força important, en la línia de seguir dignificant aquesta part de Ripollet”.  

Per últim, el Ple va acordar demanar la cessió de la Generalitat de dos trams de la carretera N-150 a favor de l'Ajuntament de Ripollet. Aquesta cessió permetrà tirar endavant el projecte de l'Avinguda del Vallès, que està duent a terme l'AMB amb els ajuntaments de Ripollet, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Montcada i Reixac. La cessió està subjecta a la realització prèvia, per part de la Generalitat, de diferents obres de reparació d’aquests trams. El punt es va aprovar amb el vot favorable de Decidim, PSC, Som Ripollet i el regidor no adscrit, i l'abstenció de C's.

Ripollet, 2 de novembre de 2021