Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Plans d’ocupació de recuperació laboral de la COVID-19 aconsegueixen un 80% d’inserció

Durant els darrers dos anys s’han cobert 16 places d’atenció al servei R-bici, perfil administratiu i d’integració social.

Els Plans d’ocupació de recuperació laboral de la COVID-19 aconsegueixen un 80% d’inserció.

Aquest mes de juny ha finalitzat el projecte Suport a les Actuacions Municipals i de recuperació laboral de la COVID-19 (SAM COVID -19) portat a terme des del juny de 2022, amb el suport de l'AMB, en el marc del Programa Metropolità de Dinamització del Mercat de Treball. En total, s’han contractat 20 persones per a 16 llocs de treball, vuit de les quals van causar baixa per inserció laboral amb més estabilitat i a data d’avui 16 participants estant treballant (80%).

Per a cobrir els 16 llocs de treball, l’Ajuntament ha realitzat 14 contractacions en plans d’ocupació d’un any a jornada completa i dues més de 6 mesos, durant el període de pròrroga. Les places cobertes han estat quatre per a l’atenció del servei R Bici, set de perfil administratiu i cinc places d’integrador/a social. 

Serveis a les persones i transformació digital
El personal d’Atenció al Servei R bici de Ripollet va portar la gestió del servei i atenció a les persones usuàries, així com la revisió, posada en marxa i manteniment de les bicicletes del Servei de lloguer gratuït de bicicletes al municipi de Ripollet.

Les persones amb perfil administratiu han contribuït a la transformació digital del servei públic donant suport a les diferents àrees de l’Ajuntament, mentre que les persones contractades amb perfil d’integrador/a social han donat suport a la ciutadania en la gestió de tràmits electrònics, per tal d’augmentar  la seva autonomia digital.

Adm_grup_inici_12092022_aula.jpeg

Formació complementària
Aquest projecte ha permès a les persones contractades la millora de les seves competències professionals, adquirides no només a través de l’experiència laboral sinó també amb diferents formacions dins de la seva jornada laboral. Així, les persones participants han rebut formació professionalitzadora específica del perfil que ocupaven, com ara procediment administratiu, contractes del sector públic, comunicació, mediació i mecànica de bicicletes. També han fet formació en tecnologia de la informació i la comunicació; prevenció de riscos laborals i primers auxilis; medi ambient i gestió de residus; relació laboral i igualtat de gènere; autoocupació, emprenedoria i economies socials i solidàries, i orientació laboral.

Ripollet, 11 de juliol de 2024