Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El curs vinent tornen els PFI de cuina i càtering i vivers i jardins

Serà la tercera edició amb aquestes modalitats, dirigides a persones joves de 16 a 21 anys. Les sessions informatives i les entrevistes es realitzaran entre els mesos de juny i juliol, per tal d'iniciar el curs el mes de setembre. Gairebé el 90% de l'alumnat del curs actual ha optat per retornar als estudis.

El curs vinent tornen els PFI de cuina i càtering i vivers i jardins.

El curs vinent, l'Ajuntament tornarà a dur a terme el Programa de Formació i Inserció - PFI, en les modalitats d'Auxiliar d'hoteleria: cuina i càtering i Auxiliar de vivers i jardins. Aquesta és una iniciativa formativa i ocupacional, amb l'objectiu de proporcionar a joves que hagin deixat l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) sense obtenir-ne el títol la possibilitat d'incorporar-se de nou al sistema educatiu i també els facilita l'aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball amb millors possibilitats d'obtenir una ocupació qualificada i duradora. Aquestes dues modalitats, a més, estan vinculades a l'alimentació saludable, ecològica i sostenible, el producte de proximitat i la visió de gènere.

Ripollet Impulsa ja ha obert les preinscripcions per al curs 2022-2023, mantenint les dues especialitats que han estat dos anys consecutius un èxit al territori. Les sessions informatives i entrevistes es realitzaran durant el mes de juny i juliol, amb la previsió d'iniciar els cursos a finals de setembre d'enguany. El jovent interessat, de 16 a 21 anys, ha de posar-se en contacte amb el servei a través de l'adreça electrònica formacio@ripollet.cat o el telèfon 935 807 642.

Aprendre practicant
El programa 2021-2022, que es va posar en marxa el passat mes d'octubre, ha arribat ja a la recta final, amb un total de 32 alumnes. Malgrat la situació de la Covid-19, els PFI s'han desenvolupat amb certa normalitat aquest curs, utilitzant recursos formatius en línia quan ha sigut necessari i mantenint totes les mesures de seguretat, sobre les quals els alumnes han rebut formació, a l'hora d'utilitzar les aules de cuina i els espais d'horta i jardineria. L'alumnat també ha realitzat diferents sortides i accions de coneixement de l'entorn, ha rebut visites i xerrades d'empreses locals i ha participat activament en activitats a la població, com a l'encesa de llums de Nadal, quan van oferir una xocolatada popular i petits rams florals als joves de la Coral Els Pinetons.

ripollet-pfi-viver-21-22-olmovaliente.jpgEn el marc d'aquesta programa, destaquen dos projectes formatius que han ajudat a les persones participants a compartir els seus aprenentatges i apropar-se al mercat laboral. D'una banda, els joves del PFI d'Auxiliar d'hoteleria: cuina i càtering han fet formació pràctica a la Cuina del Mercat Municipal al llarg de tot el curs, mentre que el grup d'alumnes del PFI d'Auxiliar de vivers i jardins ha col·laborat amb l'Escola Bressol Municipal La Verema, l'escola Enric Tatché i l'Institut Escola Els Pinetons, on han realitzat a cadascuna un projecte de jardineria al seu pati.

D'altra banda, les darreres setmanes l'alumnat està fent les pràctiques a empreses, completant el currículum del PFI de 180 hores en centres de treball, amb la metodologia aprenem fent. És important destacar la col·laboració i implicació d'un gran nombre d'empreses locals que han volgut formar part del PFI, així com la incorporació de noves, on l'alumnat aprèn competències professionals i hàbits laborals que els ajuda en el seu procés d'aprenentatge.

A més, el jovent del PFI ha estat preparant-se l'avaluació extraordinària que els permet l'accés a inscriure's a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. Aquest any ha presentat la sol·licitud gairebé el 90% de l'alumnat. La resta d'alumnes ha optat per la incorporació laboral com a objectiu professional, amb la previsió d'inscriure's a un grau mitjà el pròxim any.


Ripollet, 31 de maig de 2022