Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix suport digital i lingüístic a les famílies dels centres educatius de Ripollet

De gener a maig realitzarà tallers lingüístics a tres centres d’infantil i primària, tallers de digitalització a sis escoles i instituts, a més de suport digital durant el procés de preinscripció.

L’Ajuntament ofereix suport digital i lingüístic a les famílies dels centres educatius de Ripollet.

En el marc del Pla Educatiu d’Entorn, l’Oficina Municipal d’Escolarització de l’Ajuntament de Ripollet, ha programat diferents accions de suport a les famílies amb infants i joves que estudien als centres educatius de Ripollet. D’una banda, aquesta setmana s’iniciarà a l’escola Escursell el primer dels tres tallers lingüístics que té previst realitzar fins al maig, per tal que les famílies interessades puguin aprendre la llengua catalana a través de dinàmiques i activitats pràctiques. D’altra banda, entre febrer i març es posaran en marxa sis tallers de digitalització a escoles i instituts locals. A més, durant el termini de preinscripció escolar, que s’iniciarà el 6 de març, segons ha fet públic el departament d’Educació de la Generalitat, l’Ajuntament oferirà suport digital a aquelles famílies que ho necessitin, per tal de realitzar els tràmits en línia.

Digitali, les famílies en línia
L’Ajuntament ofereix un acompanyament a famílies nouvingudes i/o amb manca d’habilitat digitals, idiomàtiques i socials i que necessiten suport per a fer tràmits que tenen a veure amb l’escolarització dels seus fills i filles, com ara la preinscripció o la matrícula. Són també petits espais de trobada i socialització de les famílies que volen fomentar la seva participació en els centres educatius dels seus fills i les seves filles.

Aquest suport pot ser puntual, amb cita prèvia, o a través dels tallers ‘Digitali’, que són obertes i gratuïtes per a totes les famílies de Ripollet i que es desenvoluparan a les escoles Tatché, Escursell, Gassó i Tiana, a l’Institut Escola El Martinet i a l’Institut Lluís Companys a partir del 27 de febrer. Les persones interessades d’aquests centres poden inscriure’s al 935 046 008, a educacio@ripollet.cat i, presencialment, el dimarts 31 de gener i el 7, 14 i 21 de febrer, de 9.30 a 13.30 i de 15 a 18 h, i els dijous del 2 al 23 de febrer, de 9.30 a 13.30 h, a les oficines de Drets Socials (c. de Can Masachs 18-20).

Ens aquests tallers, molt pràctics, s’ensenyen aspectes com fer-se i gestionar un correu electrònic; com sol·licitar el certificat digital Idcat mòbil i idcat, com demanar en línia beques de menjador i material escolar, així com fer la preinscripció. També s’informa dels riscos que hi poden haver a la xarxa i les formes de prevenir-los i s’ofereixen eines als pares i mares per mantenir la privacitat a les xarxes, denunciar un abús, detectar una situació d’assetjament o posar filtres per a menors als seus dispositius. A més, se’ls dona a conèixer aplicacions productives i els recursos en línia més útils.

Suport a la preinscripció
D’altra banda, a partir del 6 de març, en què s’inicia el període de sol·licituds per a la preinscripció del curs 2023-2024, l’OME també oferirà suport, amb cita prèvia, per a fer el tràmit en línia a les famílies amb infants que inicien p3 i amb joves que faran 1r d’ESO. L’horari d’atenció al suport digital per fer la preinscripció serà de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 h i els dimarts de 15 a 18 h a l’oficina de Drets Socials, al carrer de Can Masachs 18-20.

Caldrà demanar cita prèvia al telèfon 935 046 008, a educacio@ripollet.cat o, presencialment, els dimarts de 9.30 a 13.30 i de 15 a 18 h i els dijous de 9.30 a 13.30 h, a l’oficina de Drets Socials, al carrer de Can Masachs 18-20, a partir del primer dia de portes obertes dels centres educatius de Ripollet, que és el 22 de febrer.

Tallers lingüístics 'L'estoneta a l'escola'
Aquest curs 2022-2023 hi ha programats tres tallers lingüístics per aprendre català, entre gener i maig, que es realitzaran en horari lectiu a la tarda, a les escoles Escursell, Clavé i Gassó. Les persones interessades poden realitzar les inscripcions al telèfon 935 046 008, a educacio@ripollet.cat i, presencialment, els dimarts 17 i 24 de gener de 9.30 a 13.30 h i de 15 a 18 h i els dijous 19 i 26 de gener, de 9.30 a 13.30 a Drets Socials.

Totes aquestes iniciatives de suport a les famílies es realitzen en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Ripollet.

5 Logos actualitzat 19-01-2023.jpg

Ripollet, 23 de gener de 2023