Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'oferta de Casals d’estiu compta amb 16 propostes de lleure i esportives

El període d'inscripció s'obrirà el pròxim 21 de maig. L'oferta inclou 16 propostes d'entitats de lleure i esportives de Ripollet, més l'Escola Esportiva del Poliesportiu Municipal, amb més de 2.000 places en total.

L'oferta de Casals d’estiu compta amb 16 propostes de lleure i esportives.

Els infants i joves de Ripollet podran gaudir enguany d'una variada oferta de Casals d'Estiu, amb un total de 16 propostes organitzades per entitats de lleure, esportives i de famílies que formen part de la Comissió de casals d'estiu, juntament amb l'Escola Esportiva Municipal. Els casals, que compten amb el suport del Pla Educatiu d'Entorn, tindran lloc del 25 de juny al 26 de juliol, a diferents espais municipals i ofereixen prop de 2.100 places per a infants i joves de Ripollet. El període d'inscripció s'obrirà el pròxim dimarts, 21 de maig, de forma presencial o en línia, en funció de cada casal. En aquest enllaç es pot consultar tota l'oferta de casals i la informació necessària sobre la inscripció.

L’AFA Els Pinetons, l’AFI El Martinet, l’AMPA Gassó i Vidal, el C.E. La Gresca, el Centre d'Esplai l'Estel, l’Associació d'educació en el lleure Estima't Family, l’Escola de Bàsquet Sant Gabriel de Ripollet, el Club Tennis Ripollet, el Club Futbol Ripollet, el Club de Patinatge Artístic de Ripollet, l’Escola Futbol Base Ripollet, l’Associació Futbol Sala Ripollet, el Club Hoquei Ripollet, el Club Tennis Taula Ripollet i l’escola FEDAC, han format part enguany de la Comissió de casals d’estiu de lleure i esportius, a més de l'Ajuntament de Ripollet, que organitza l'Escola Esportiva Municipal.

Les entitats portaran a terme els seus projectes als diferents espais escollits, principalment centres educatius i instal·lacions esportives, i l'Ajuntament es farà càrrec, com ho porta fent des de fa anys, de les despeses que es generin de neteja, aigua, electricitat i gas. Igualment, les entitats faran ús d'altres espais esportius i tindran accés gratuït a la piscina municipal.

Fins al 16 de juny poden optar a la convocatòria de subvenció per personal vetllador, per a aquells infants i joves que ho necessitin, amb els criteris que es determinen a la convocatòria d'ajudes econòmiques. Es tracta de subvencions per al foment de la inclusió als Casals d'Estiu d'infants i joves amb necessitats educatives especials, mitjançant concurrència competitiva, on l'Ajuntament subvenciona el 100% del seu cost. D’altra banda, durant el mes d’abril es va obrir el termini per a que les famílies poguessin sol·licitar les prestacions econòmiques per als Casals d'Estiu, tramitades per Serveis Socials, amb l'objectiu que totes les famílies hi puguin participar, independentment de la seva situació econòmica.

Escola Esportiva d'Estiu
Cada entitat s'encarrega de fer la inscripció dels seus casals, mentre que l'Ajuntament tramitarà la inscripció a l'Escola Esportiva d'Estiu, que enguany torna a oferir 180 places per a infants i joves de 5 a 14 anys. Aquest tindrà lloc de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 h. A més d'utilitzar les diferents instal·lacions del Poliesportiu, inclosa la piscina, l'Escola Esportiva també ha organitzat activitats a algun parc i a les pistes d'algun centre educatiu del municipi. Les inscripcions de l'Escola Esportiva d'Estiu començaran el pròxim 21 de maig, tant de forma telemàtica com presencial, i finalitzaran el dia 31.

Ripollet, 17 de maig de 2024