Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament projecta diferents obres de millora de la via pública a Tiana i Pont Vell

Es tracta d’un paquet d’actuacions de millora de voreres a diferents carrers d’aquests barris, així com la segona fase de remodelació del carrer de Sant Sebastià, que suposaran una inversió total de més de 2,2 M€.

L’Ajuntament projecta diferents obres de millora de la via pública a Tiana i Pont Vell.

La Junta de Govern Local del passat 21 de juny va aprovar, entre altres punts, el projecte d’obres ‘Actualització del projecte de reforma i millora del carrer de Sant Sebastià. 2a fase’, així com l’inici de licitació del contracte d’obres de remodelació, execució i manteniment de voreres als barris de Tiana i Pont Vell. Es tracta de dos projectes que suposaran una millora important pel que fa al manteniment de la via pública, la mobilitat i l’accessibilitat als barris de Tiana i Pont Vell, amb un cost total que supera els 2,2 milions d’euros. Unes actuacions a les quals també se suma la millora que suposarà l’execució del projecte d’asfaltat del pont de vianants, que inclou un itinerari per a persones invidents, i que es preveu dur a terme aquest estiu.

L’actualització del projecte de la segona fase de remodelació del carrer de Sant Sebastià, que inclou les conclusions del procés participatiu dut a terme el juny de 2021, es va haver de realitzar després que durant les obres de la 1a fase, el 2020, es trobés fibrociment. Això va fer necessari incloure en el projecte inicial, redactat el maig de 2019, unes partides per a la gestió dels residus, donat l’alt percentatge de possibilitats de trobar fibrociment durant l’execució de la segona fase. El projecte, encarregat a l’empresa Terrer d’Enginyeria i Consultoria, S.L, inclou la reforma i millora del c. de Sant Sebastià, entre el c. de la Concòrdia i la ctra. de l’Estació, així com les interseccions en els carrers de Sant Francesc, de la Mancomunitat, de Tiana i del Rosari, més dues petites placetes enfront dels carrers de la Mancomunitat i de Tiana. A més del paviment, també es millorarà la xarxa d’aigua potable i l’enllumenat públic; se soterraran les línies de baixa tensió i de telefonia; es col·locarà nou mobiliari urbà (papereres, jardineres, pilones, bancs,...); s’executarà la senyalització vertical i horitzontal, i es farà plantació d’arbres i arbusts en jardineres. El cost total d’execució del projecte és d’1.581.093,94 €. Aprovat el projecte, ara en exposició pública, l’Ajuntament espera iniciar la licitació passat l’estiu, per tal que les obres puguin començar, aproximadament, a finals d’any.

D'altra banda, el pròxim 12 de juliol finalitza el termini de presentació d’ofertes a la licitació del contracte d’execució de les obres de remodelació, execució i manteniment de voreres al barri de Tiana i Pont Vell. Es tracta de sis actuacions, que milloraran diferents trams de vorera a la Carretera de Barcelona i als carrers de la Verge de Montserrat, Mare de Déu dels Àngels, Doctor Gil, Passatge Massot i el carrer Bonavista. Els objectius d’aquest projecte són els de consolidar les voreres inacabades a la zona de Tiana; millorar la mobilitat dels vianants, prioritzant-los per sobre el vehicle; millorar l’accessibilitat en els passos de vianants i cantonades de carrers, així com el manteniment de la pavimentació, tant en voreres com en calçades. El pressupost base de licitació és de 773.741,77 € i el termini previst d’execució és de 12 setmanes.

29 de juny de 2022