Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obert el període per a sol·licitar les bonificacions de la taxa de residus 2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament ha començat a distribuir per totes les llars de Ripollet la informació per a poder sol·licitar les bonificacions del 25% sobre la taxa de residus municipal i de l’11% sobre la taxa de residus metropolitana.

Obert el període per a sol·licitar les bonificacions de la taxa de residus 2023.

Aquesta bonificació del 25% de la taxa municipal va ser aprovada per l’Ajuntament en Ple el passat 27 d’octubre. De forma general, la podran sol·licitar tots aquells habitatges que, al llarg d’un any, hagin fet servir el contenidor d’orgànica més de 52 vegades, i s’aplicarà l’any següent. Les sol·licituds es poden presentar a partir d’avui i fins al 31 de maig clicant aquí.

També es podrà presentar de forma presencial a l’OAC, recomanant l’ús de la cita prèvia per a fer-ho.

Per obtenir la bonificació aquest any, però, només es tindran en compte els usos del darrer trimestre de 2022, és a dir, que cal haver utilitzat el contenidor d’orgànica, com a mínim, 13 vegades entre octubre i desembre de 2022, moment en el qual ja havia finalitzat la implantació del sistema de recollida Ripollet Aporta.

Per tal d’informar en detall i resoldre tots els dubtes relatius a la sol·licitud de la bonificació municipal i metropolitana, un equip de persones visitaran els habitatges de Ripollet on s’ha implantat el nou sistema de recollida de residus.

Des de la posada en marxa del Ripollet Aporta, el passat mes de juliol, s’ha produït un fort increment de la recollida selectiva, passant del 38 al 60%. Aquesta bonificació, doncs, ha de servir per a reconèixer la bona tasca d’aquelles persones que fan bé la separació dels residus i contribueixen a la millora d’aquests resultats.

Trasllat de l’oficina central del Ripollet Aporta

A partir del dia 6 de març, l’oficina del Ripollet Aporta trasllada la seva seu al Mercat municipal. L’horari d’atenció continuarà sent de dilluns a dissabte, d'11 a 14 h i de 15 a 18 h. 

L’oficina del Ripollet Aporta també servirà com a punt presencial per a la presentació de les sol·licituds de bonificacions de les taxes de residus.

Ripollet, 1 de març de 2023.