El mural de Maragall, inici del treball comunitari al barri
L’Ajuntament porta un temps treballant amb entitats i veïns i veïnes del barri sobre els diferents aspectes que poden ajudar a millorar tant la convivència com el seu aspecte.
Des del passat mes de juliol, Drets Socials, amb el suport de l’entitat La Perifèrica, està realitzat una intervenció comunitària al barri Maragall per a treballar diferents temes adreçats a millorar la convivència, a més de tractar aspectes com la neteja viària i la millora del parc de Maria Lluïsa Galobart i del carrer Maragall. La pandèmia ha fet posposar en vàries ocasions l’inici d’aquesta actuació.
Com a símbol dels valors dels nostres barris, el muralista Roc Blackblock va fer el passat cap de setmana una intervenció artística al costat de l'ascensor que connecta Maragall amb el carrer de Padró. Un mural que vol representar un punt d'inflexió per aconseguir una bona convivència veïnal, principal eix temàtic del mural, així com la millora dels nostres espais públics. L’obra, del mateix artista del mural dedicat a Neus Català, al Casal de Joves, passarà a formar part del projecte #RipolletMurals.
Al llarg d’aquest procés s’han dut a terme diverses reunions amb l’associació de veïns de Maragall i persones a títol individual, i han assistit, segons la temàtica, diferents representants de l’Ajuntament, com ara l’Alcalde, José M. Osuna; el regidor de Participació, Sergio Linares; la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz, així com personal tècnic de Drets Socials, Policia Local i Mossos d’Esquadra. Aquest treball comunitari s’està duent a terme amb el suport de La perifèrica, una entitat de consultoria especialitzada en processos de participació, acció comunitària i animació sociocultural, en el marc de l’economia social i solidària.
L’objectiu és aconseguir, amb el treball imprescindible de l’Ajuntament i la implicació de totes les persones que viuen en el barri, fer que la Maragall torni a ser l’espai de convivència que sempre ha estat.
Ripollet, 7 d’octubre de 2021