Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mossos i Policia Local inicien un cicle de xerrades conjuntes sobre situacions de risc

Aquesta col·laboració s'ha endegat amb una sessió dirigida a l'alumnat dels PFI de Ripollet Impulsa.

Mossos i Policia Local inicien un cicle de xerrades conjuntes sobre situacions de risc.

Aquest mes d'abril s'ha posat en marxa una nova iniciativa de col·laboració policial, entre els Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Districte i la Policia Local de Ripollet, amb la realització de xerrades preventives i sobre situacions de risc, especialment dedicades a persones joves, tot i que també s'adrecen a altres col·lectius. Es tracta de sessions on es parla de temes diversos com estafes, robatoris a domicili, baralles, l'ús dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) o els botellots, entre d'altres.

La primera xerrada va tenir lloc el passat 21 d'abril, a les instal·lacions de Ripollet Impulsa, dirigida a uns 25 joves d'entre 16 i 21 anys, que formen part de l'alumnat del Programa de Formació i Inserció (PFI). Una sessió on es va fer un èmfasi especial en la lluita contra l'abandonament escolar prematur i el desenvolupament de noves oportunitats educatives.

En aquesta primera sessió també van parlar i compartir experiències amb l'alumnat d'un bon nombre de temes, com és la responsabilitat penal, les infraccions de les ordenances municipals, les identificacions policials, baralles, consum de drogues i conducció, ús dels VMP i armes blanques, entre d'altres. Els agents d'ambdós cossos policials, que han fet una valoració positiva d'aquesta primera experiència conjunta, van resoldre dubtes, explicar i parlar de mites i falsos rumors, donant eines i informació a les persones joves sobre els temes que els preocupen i els afecten en la seva etapa vital, a més d'apropar la tasca policial a la seva realitat.

Ripollet, 26 d'abril de 2023