Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un centenar de contenidors i tres dies de recollida per a millorar el sistema Ripollet Aporta

Els 4 sectors en què s’ha dividit Ripollet comptaran amb millores que ajustaran el servei a les necessitats de cada barri.

Un centenar de contenidors i tres dies de recollida per a millorar el sistema Ripollet Aporta.

El pròxim dia 1 de novembre de 2023 entraran en funcionament les modificacions del sistema de recollida de residus Ripollet Aporta, que passen a l’aprovació del Ple ordinari del mes de setembre. En un any de funcionament d’aquest nou model de recollida de residus s’han pogut estudiar i avaluar totes les casuístiques que s’han anat produint segons s’ha anat implementant a les diferents zones de Ripollet. Fruit d’aquesta anàlisi, a partir de novembre el sistema Ripollet Aporta inclourà nous canvis per a ajustar-se a les necessitats de les diferents zones en què s’ha dividit el municipi. L’alcalde de Ripollet, Luis Tirado, acompanyat pel regidor de Serveis Municipals, Manuel Parra, ha presentat aquest migdia les millores del sistema, que impliquen una modificació en el contracte de recollida de residus i un increment del cost anual de  244.902,20 euros.

Més contenidors a les zones més denses
S’incrementarà el número de contenidors a la nomenada zona 2, que inclou els barris de Can Mas i Maragall així com la zona 4, del barri de Tiana-Pont Vell. Així, un centenar de contenidors venen a complementar el sistema de recollida en aquestes àrees que necessiten un nou dimensionament per tal d’oferir el servei que els veïns i veïnes d’aquests barris requereixen. D’aquesta forma, amb aquest augment del nombre de contenidors es preveu evitar els desbordaments que es produeixen en alguns carrers d’aquests barris. “Hem  estirat el contracte fins a on ens han permès els serveis jurídics, ja que si posàvem més contenidors, això suposaria trencar el contracte i pagar indemnitzacions i no ens ho podem permetre”, ha explicat l’alcalde, Luis Tirado.

A més, a les 56 bateries d’aquests barris es tancaran els contenidors d’orgànica i de resta, per tal de mantenir la coherència amb el sistema Ripollet Aporta a la resta del municipi. Aquest tancament permetrà incrementar el percentatge de recollida selectiva. Com ha explicat Tirado, “ja hem arribat al 56% de reciclatge i el que hem de fer és continuar millorant per tal d’arribar al 65% l’any 2035, tal com estableixen les directives europees en matèria de residus i evitar les sancions, i treballarem perquè així sigui”. L’alcalde també ha avançat que l’any vinent serà l’Ajuntament, sense prèvia petició, que bonificarà la taxa de residus a qui faci correctament la separació de residus.  

Més dies de recollida d’envasos i de cartró
A les zones 1 i 3, barris Centre i Pinetons, el sistema Ripollet Aporta també es modificarà per a ajustar-se a les necessitats que s’han demostrat en aquest any de funcionament. Així, en aquestes dues zones, s’incrementaran a 3 els dies de recollida d’envasos i a 2 els dies de recollida del cartró. Es manté un dia per a la recollida de la fracció resta així com els contenidors de vidre i orgànica.

Sector 1 (Centre):

  • Envasos, paper i cartró: dimarts i diumenge
  • Envasos i resta: dijous

Sector 3 (Pinetons):

  • Envasos, paper i cartró: dilluns i divendres
  • Envasos i resta: dimecres

En aquests dos sectors també s’incrementa el número de bústies de tèxtil sanitari, ja que es col·loquen en aquestes zones les que estaven situades a la zona 2.

Reubicació de les àrees mòbils d’emergència
La nova implementació de contenidors permet que es puguin reubicar les dues àrees mòbils d’emergència, que es col·locaven a Can Mas i a Maragall. D’aquesta forma, arriben a 4 els espais mòbils que complementen el sistema Ripollet Aporta per a aquelles persones que ho requereixen i que es pot fer servir fins a 3 vegades a la setmana, juntament amb l’àrea d’emergència fixa, situada al polígon Cadesbank.

Nova campanya d’informació a la ciutadania
Durant el mes d’octubre, els veïns i veïnes de Ripollet rebran una comunicació on s’explicarà detalladament el nou funcionament del sistema de recollida de residus a les diferents zones del municipi. A més, a les llars ubicades a les zones 1 i 3 es farà arribar un nou imant on es veurà de forma més visual quins són els dies de recollida de les diferents fraccions.

L’espai de Ripollet Aporta a la web municipal també es millorarà amb la publicació d’un plànol del municipi on, introduint l’adreça de l’habitatge, es podrà comprovar a quina zona està situat i quins són els dies de recollida de cada fracció.

Ripollet, 21 de setembre de 2023