Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lluïsa Moret mostra la voluntat de la Diputació de donar suport als grans projectes de Ripollet

La presidenta de l’organisme supramunicipal va comprometre’s a incrementar els recursos per a inversions i despesa corrent als ajuntaments i les subvencions per a contribuir a finançar grans projectes municipals, com ara la segona fase del Poliesportiu.

Lluïsa Moret mostra la voluntat de la Diputació de donar suport als grans projectes de Ripollet.

L’actual presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, va visitar Ripollet ahir, 21 de novembre, en el marc de la primera visita a municipis del Vallès Occidental que fa com a presidenta de l’organisme supramunicipal. Moret, acompanyada per membres de l’equip de Presidència, va finalitzar a Ripollet una jornada on també va visitar els municipis veïns de Terrassa i Sabadell. Ja a l’Ajuntament, després de signar al llibre d’honor de la ciutat, va reunir-se amb l’alcalde, Luis Tirado, i els tinents i tinentes d’alcaldia Eva Herrera, Sonia Martín, Roger Bayó i Manel Martínez.  

“És un plaer ser a Ripollet per continuar impulsant projectes i iniciatives que posin al centre les persones i garanteixin drets i oportunitats. Des de la Diputació de Barcelona ens posem a la teva disposició per fer de la teva ciutat un exemple de valors i polítiques públiques que generin justícia social i sostenibilitat”, va escriure Moret al llibre d’honor. Una voluntat de col·laboració i de donar suport als grans projectes de Ripollet que va corroborar tot seguit a la reunió amb l’alcalde.

Tirado va començar agraint la seva visita i va explicar a la presidenta de la Diputació els principals projectes i inversions que vol tirar endavant el municipi, com ara la segona fase del Poliesportiu Municipal, el tercer pavelló, la reforma de Ca la Cristina o la nova biblioteca. També va comentar el gran esforç econòmic que ha de fer l’Ajuntament per a fer realitat el projecte de la residència i centre de dia a Ripollet, una reivindicació històrica de la ciutat. En aquest sentit, Tirado va comentar la falta de finançament de les administracions locals i va apuntar la necessitat que organismes supramunicipals com la Diputació ajudin a millorar aquesta situació. Així mateix, va agrair els ajuts aprovats per la Junta de Govern de la Diputació de Barcelona, el passat 9 de novembre, dins el Programa específic extraordinari d’autonomia local. Es tracta d’uns ajuts per un total de 75 milions d’euros per als exercicis 2023 i 2024, que suposaran una injecció de diners per a l’Ajuntament de Ripollet de 575.261,46 € per a despesa corrent i capital financer (383.507,64 € per a 2023 i 191.753,82 € per a 2024).

Moret, que va assegurar que li agradaven totes les iniciatives exposades, va mostrar la seva voluntat de donar suport als projectes municipals, tant pel que fa a l’assessorament tècnic, en la seva redacció, com per al seu finançament per a poder executar-los. En aquest sentit, la presidenta de la Diputació va anunciar la intenció d’incrementar els recursos del Pla General d’Inversions, perquè es puguin beneficiar els 311 municipis de la demarcació de Barcelona.   

231121_presidenta_diputació_visita_Ripollet.jpg

La visita de Lluïsa Moret va culminar a la sala de Plens, amb una trobada amb regidors i regidores de tots els grups municipals.

Ripollet, 22 de novembre de 2023