Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La guia 'Ripollet és cultura!' torna a recollir l’oferta local de cursos i tallers

La publicació, que es pot consultar en línia, reuneix més d’un centenar de propostes organitzades tant per equipaments municipals com per entitats locals.

La guia 'Ripollet és cultura!' torna a recollir l’oferta local de cursos i tallers.

Un any més, l’Ajuntament ha editat la guia Ripollet és cultura!, on s’ha reunit tota l’oferta formativa del municipi promoguda tant des dels equipaments municipals com des de les entitats i associacions locals. Aquestes activitats es duran a terme repartides en més d’una desena d’equipaments, amb el Centre Cultural com a punt neuràlgic i en col·laboració amb diferents entitats. Com a novetat, també s’incorporaran a la xarxa els centres cívics. 

Als tradicionals cursets d’arts plàstiques, cuina, ioga, pintura i puntes de coixí, s’hi sumen enguany, com a novetat, els tallers de cuina i salut, alfabetització digital, biodansa, Mindfulness, teatre social i “Clown per viure millor”. D’altra banda, no faltaran els populars tallers familiars d’informàtica i de cuina. A més, s’organitzaran sessions específiques per a les entitats locals, sobre gestions amb l’administració, comunicació, perspectiva de gènere, etc.

El preu dels cursos i tallers del Centre Cultural, fins al 31 de desembre, és 35,40 € al mes, mentre que les activitats en família tenen un cost de 4 € per activitat i infant. Les inscripcions es poden fer a partir del pròxim dilluns, 13 de setembre, al Centre Cultural o en línia a http://tatxan.ripollet.cat/. El curs tindrà lloc del 4 d’octubre de 2021 al 30 de juny de 2022.

La guia Ripollet és cultura! també recull les propostes d’una vintena d’entitats que ofereixen cursos i tallers de tota mena: arts decoratives, balls de diferents tipus, circ, fotografia, gralla, microgimnàstica, teatre, treballs manuals, pilates, pintura, punt, robòtica, etc. Per inscriure-s’hi cal contactar directament amb les entitats organitzadores.

Dins la programació infantil de la Biblioteca Municipal, el servei estrena un taller de dibuix adreçat a infants de 8 a 12 anys, per aprendre i gaudir dibuixant. Als sis clubs de lectura mensuals del curs passat, s’ha sumat el Book Club (en anglès) i el Club de lectura d’àlbums il·lustrats per a adults, que farà monogràfics per autors. Recordem que les inscripcions estan obertes des del passat dia 1 de setembre.

Pel que fa a les activitats ofertes des dels centres educatius, el CFA Jaume Tuset compta amb diversos tallers organitzats tant pel mateix centre com per l’Associació Cultural. Per la seva part, l’associació de l’institut Palau Ausit, Racons per gaudir, també ofereix un bon nombre d’activitats del centre. Com és habitual, l’Oficina de Català imparteix cursos de diferents nivells, mentre que el Casal d’Avis reprèn els tallers adreçats a la gent gran, en conveni amb l’Associació de Jubilats i Pensionistes, així com els tallers de memòria, dansa-teràpia i mòbils que gestiona Serveis Socials. L’Escola Municipal de Música també ofereix formació musical general, de cant i d’instruments. La guia Ripollet és cultura! També recull les activitats programades pel Casal de Joves, així com de Ripollet Ràdio i Creu Roja.

Ripollet, 7 de setembre de 2021