Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Noves instal·lacions de cal·listènia i parkour al pac de Rizal

Amb elles s'amplia el nombre de parcs i zones verdes de Ripollet que ja compten amb instal·lacions de diferents tipus per a la pràctica esportiva a l'aire lliure. Actualment, es poden trobar àrees i mobiliari urbà esportiu a un gran nombre de punts del municipi, oferint la possibilitat de practicar nombroses disciplines esportives i adaptada a diferents edats.

La regidora d'Esports, Andrea Guijarro, i el regidor de Via Pública, Fran Sánchez, amb l'Adam, un dels joves ripolletencs que practiquen cal·listènia.
La regidora d'Esports, Andrea Guijarro, i el regidor de Via Pública, Fran Sánchez, amb l'Adam, un dels joves ripolletencs que practiquen cal·listènia

L'Ajuntament de Ripollet continua ampliant la xarxa d'instal·lacions esportives a parcs i espais públics, amb l'objectiu de promoure l'exercici físic a l'aire lliure i fomentar els hàbits saludables. Actualment, les pistes de bàsquet o futbol; taules de tenis taula i escacs; pistes de tenis platja o de petanca; zones per a skaters i scooters, i els carrils bici, repartides per tot Ripollet, conformen, juntament amb les àrees amb mobiliari esportiu, una gran xarxa que permet fer exercici físic a l'aire lliure. Espais que a més de proporcionar un gimnàs públic, gratuït i exterior, també fomenten les relacions socials i intergeneracionals. I algunes d'elles resulten molt atractives, especialment, a adolescents, com és el cas de les instal·lacions de cal·listènia i parkour recentment instal·lades al parc de Rizal.

Precisament, va ser un grup de joves de Ripollet que practica aquests esports el que va demanar a l'Ajuntament ampliar la zona de cal·listènia que ja existia en aquest parc. Les barres que es van retirar, seran restaurades i col·locades en un altre parc del municipi.

220407_esport-parc-rizal.jpg

La cal·listènia és un entrenament físic en creixent interès, pensat per a contribuir al desenvolupament de la força i la gràcia en el moviment. Els exercicis de cal·listènia són aquells que utilitzen el pes del nostre cos com a resistència o com a càrrega de treball, sense necessitat d'utilitzar peses o màquines de musculació. El parkour o art de desplaçar-se és una disciplina que consisteix a desplaçar-se pel medi urbà o natural, superant els obstacles que es presenten en el camí de la forma més fluida i eficient possible, i servint-se únicament del mateix cos. En aquest cas, al parc de Rizal s'han instal·lat diferents peces i murs, a diferents alçades, sobre els quals es poden desplaçar.

Quant a les àrees d'exercici existents a Ripollet, es poden trobar als parcs de Norbert Fusté, Carles Ferré i Tiana; a la zona verda del parc Gassó Vargas, entre el camí de la Serra i l'escola Tatché; a la zona verda per on passa el carril bici del Torrent Tortuguer. També hi ha dues àrees adreçades a persones grans, per a fer exercici més suau, al costat dels antics Pinetons i a l'avinguda del riu Ripoll, a l'altura del carrer de la Font de Can Mas. I els parcs metropolitans dels Pinetons i Massot també compten amb àrees d'exercici, així com el parc de Maria Regordosa.

Ripollet, 11 d'abril de 2022