Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres de remodelació del parc de Primer de Maig

Els treballs comportaran el tall al trànsit del carrer de Tamarit, entre Mercè i Sarrià de Ter, durant gairebé la meitat del termini d’execució previst, que és de 10 mesos.

Comencen les obres de remodelació del parc de Primer de Maig.

Dilluns, 22 de maig, comencen les obres de remodelació del parc de Primer de Maig, a Can Mas, fruit del procés participatiu ‘La vida, al parc’, que es va dur a terme el 2021 i en base al qual s’ha fet el projecte executiu, adjudicat a Artifex Infraestructuras SLU per un import d’1.037.349,94 €. L’objectiu és endreçar els espais i crear-ne de nous, centrant els treballs en cinc grans àrees d’intervenció, que són la zona de jocs infantils i passeig amb pèrgola; zona de pistes; zona de bar i aigües; zona d’activitat física, i zona de tirolina. Les obres afectaran al tram del carrer de Tamarit, entre Mercè i Sarrià de Ter, que dilluns es tallarà al trànsit, un cop s’hagin retirat tots els vehicles.

Prèviament, a més d’informar als veïns i veïnes del barri, s’ha procedit a canviar d’ubicació els contenidors d’aquest tram, traslladant-los a Tamarit amb Mercè. La instal·lació de tanques perimetrals a l’obra permetrà el pas de les persones, amb una vorera de dos metres d’amplada, a la banda esquerra del carrer, on hi ha els pisos. També es permetrà l’accés als dos aparcaments de la zona. El servei de bus, que manté les parades al carrer de València i Sarrià de Ter, modificarà el seu itinerari, per tal de no passar per aquest tram. Es preveu que aquestes afectacions tinguin una durada d’uns cinc mesos, la meitat del termini d’obres establert al contracte.   

El projecte contempla reubicar la zona infantil a la part oest del parc, en forma de triangle, entrant pel carrer de Sarrià de Ter amb Tamarit i pel carrer X. A més de col·locar bancs al seu voltant, a la zona central es proposa un llarg eix que divideix el parc en zona nord i sud, amb un passeig amb pèrgola i plantes. A la banda oest de l’edifici existent del centre cívic de Can Mas es col·locarà una gran zona esportiva, que podrà utilitzar-se com a dos camps, de bàsquet i futbol, o bé un gran camp de futbol, suprimint l’actual pista de bàsquet. A la zona est del centre cívic de Can Mas s’instal·larà una zona d'aigua que pot ser intermitent, i utilitzar-se, quan no estigui funcionant, per a practicar altres activitats. Just davant s’hi instal·laran taules per tal de fer una zona d’estada i lleure a l'aire lliure. A la part nordest del parc, a la banda dreta del camí de la Serra, es proposa una zona d’aparells d’activitat física.

A la banda nord del parc hi haurà dues grans àrees, una la de l’skate parc bowl, que es repararà, i una altra, on actualment hi ha els jocs infantils, on s’instal·laran tirolines. Per últim, a la zona sud, se suprimirà l’aparcament a la banda del carrer de Tamarit que toca al parc i a l’altra es deixarà una filera d’aparcament en bateria. El carrer s’anivellarà, per tal de fer un paviment continu, sense desnivells, i una entrada al parc més amable, prioritzant als vianants.

Ripollet, 19 de maig de 2023