Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença el curs 2023-2024 amb normalitat i menys infants a les aules

Més de 5.500 infants i joves han començat aquest dimecres, 6 de setembre, el curs 2023-2024 a Ripollet, tant a infantil com a primària i secundària obligatòria. Concretament, 3.406 ho han fet a infantil i primària, dels quals 220 eren d'i3, i 2.104 joves han començat un nou curs a l'ESO, 461 d'ells a 1r.

Comença el curs 2023-2024 amb normalitat i menys infants a les aules.

El nou curs està marcat per la baixada de la ràtio a i3, que ha passat a 19 infants per aula a l’escola pública i fins a 22 a la concertada. També el descens de la natalitat dels darrers anys s’ha notat als centres educatius de Ripollet, que comptem amb uns 200 alumnes menys que el curs passat, tot i que han mantingut les mateixes aules que l'anterior, a excepció de l'escola Escursell i Bartalot, que es queda amb una aula d'i3 de les dues que tenia.

Tot i els nervis del primer dia i el gran volum de matrícula viva que durant aquests dies s'anirà resolent i incorporant als diferents centres assignats, el nou curs ha començat amb normalitat. Així ho ha comprovat aquest matí el regidor d'Educació, Óscar López, que ha visitat a primera hora l'escola Anselm Clavé. El regidor ha volgut expressar el seu agraïment a tot el personal, tant docent com de l'Ajuntament - Brigada, neteja i Educació- que ha treballat per tal que els centres educatius de Ripollet estiguessin a punt per a aquest dia. 

El pròxim dimarts, 12 de setembre, iniciarà el cus l'alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior. 

Continuïtat del Pla Educatiu d'Entorn
ripollet-edu-curs-inici-230906 (13).jpg

De cara a aquest curs, l’Ajuntament signarà un nou conveni amb el Departament d’Educació de la Generalitat per a la continuïtat del Pla Educatiu d’Entorn durant els pròxims quatre anys. Això suposarà poder continuar treballant per donar suport a infants i famílies amb més necessitats educatives i socials en termes d’inclusió i també poder treballar amb els agents educatius del territori: associacions de famílies, entitats de lleure, esportives, culturals, així com amb els centres educatius i d’altres professionals del món de l’educació. Totes les accions del PEE es continuaran portant a terme fora de l’horari escolar i els principals destinataris seran els infants i jovent de 0 a 20 anys i les seves famílies.

Algunes de les propostes que es portaran a terme són: “El racó de la petita infància”, per a famílies amb infants de 0 a 3 anys; els tallers de suport i acompanyament educatiu, per a infants i joves que acaben etapa educativa (6è de primària) o tot just la comencen a 1r de l’ESO; orientació educativa per als canvis d’etapa; suport digital i lingüístic a les famílies en termes de preinscripció i tallers de coneixement de la llengua catalana, activitats i tallers per a joves en coordinació amb les AMPA i centres educatius del municipi, així com d’altres accions educatives que s’aniran concretant amb el treball conjunt amb la resta de la comunitat educativa de Ripollet.

Ripollet, 6 de setembre de 2023