Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou impuls local en la recerca de feina a Ripollet

L’Ajuntament de Ripollet, a través de Ripollet Impulsa, ha posat en marxa un nou projecte, amb el suport de la Diputació de Barcelona, per tal de reforçar el suport i acompanyament a les persones en recerca de feina.

Nou impuls local en la recerca de feina a Ripollet.

A través del projecte ‘Impulsem el Servei Local d’Ocupació de Ripollet’, subvencionat per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament reforçarà aquelles accions individuals, encaminades a posar a l’abast de les persones en situació de recerca de feina, eines que les ajudin a la seva inserció laboral, especialment a col·lectius amb més dificultats. Aquesta subvenció permet la contractació d’un tècnic, fins a finals de 2025, i la realització de nous tallers d’alfabetització digital i competències prelaborals.

Es tracta d’un projecte de dinamització del mercat de treball en l’àmbit local, en la línia del projecte Impuls SLO que es va dur a terme l’any passat, en aquest cas, amb el suport de l’AMB. Ara, amb el suport econòmic de la Diputació, es reforçaran accions com la inscripció a la borsa de treball, les sessions grupals d’acollida per a les noves persones usuàries, així com les tutories individuals d’orientació laboral i sessions de tècniques de recerca de feina. També permetrà dissenyar noves accions formatives per a persones amb especials dificultats d’inserció, com ara tallers d’alfabetització digital i de competències prelaborals. Des de l’Àrea de promoció econòmica també es vol reforçar el servei d’intermediació laboral amb les empreses, mitjançant la gestió d’ofertes de la borsa de treball de Ripollet Impulsa.

L’objectiu del programa és atendre un mínim de 80 persones d’entre 16 i 65 anys, en situació de recerca de feina i, especialment, en situació de vulnerabilitat. També es volen realitzar unes 150 tutories individuals d’orientació; 40 sessions d’informàtica; 30 sessions prelaborals, i unes 300 accions de seguiment i actualització de dades, principalment a través de trucades.

Per a participar-hi, només cal demanar informació a Ripollet Impulsa, a través del telèfon 935 807 642 o del correu electrònic orientacio@ripollet.cat.

Ripollet, 25 de juny de 2024