Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Homenatge a les víctimes de la COVID-19 i als col·lectius essencials

Ripollet homenatjarà a les 75 víctimes de la COVID-19 registrades fins ara a la localitat i als col·lectius que han esdevingut essencials durant la pandèmia.

Cartell homenatge COVID-19.
Cartell homenatge COVID-19

L’acte tindrà lloc aquest divendres, 2 de juliol, a partir de les 20 h.  Aquest acte, proposat per la Taula de Xoc, es realitzarà davant el CAP Pinetons, espai on està previst instal·lar un mosaic en record a les víctimes i a totes aquelles persones que han sofert d’alguna manera aquesta pandèmia, així com d’agraïment a aquelles, considerades essencials, que han treballat de valent, fins i tot exposant les seves vides, per sortir d’aquesta greu crisi sanitària, que també ha esdevingut econòmica i social.

L’acte comptarà amb les intervencions de l’alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, i representants de professionals essencials, familiars de víctimes de la Covid-19 i de la societat civil, que es va mobilitzar sense precedents per ajudar a combatre els efectes de la pandèmia. També es durà a terme l’enterrament de la càpsula del temps, que es va omplir amb missatges de veïns i veïnes de Ripollet i va comptar amb la participació de nombroses escoles.

L’acte estarà amenitzat per la música en directe de la Societat Coral ‘El Vallès’ i finalitzarà amb una encesa d’espelmes.

Un mosaic, símbol d’esperança

El fris de 21 metres de la façana esquerra del CAP Pinetons serà l’espai on es col·locarà el mosaic gegant, a càrrec de la mosaïcista i muralista Toñi Jiménez i de l’enginyer informàtic Juanma Muñoz, que trigaran prop de dos anys en completar-lo.

El mosaic serà una interpretació artística de l’impacte del virus i de les diferents onades, on també es representa la lluita de les persones, representades en figures humanes, de mig cos, de diferents oficis i situacions. Una obra que vol reflectir la realitat del que ha passat, però fugint del dramatisme i com a símbol d’esperança.

Homenatge a Maite Martín

D’altra banda, dissabte, dia 3 de juliol, a partir de les 10 h, al parc de Norbert Fusté, es realitzarà un acte de record a Maite Martín Val, mestra jubilada, que també va ser presidenta de l’AV Sant Andreu i que va morir durant els mesos de la pandèmia, víctima de l’amiant. L’acte ha estat organitzat per l’AV Sant Andreu i l’AV Can Vargas.

Ripollet, 30 de juny de 2021