Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern prorroga el pressupost municipal per a l’any vinent

El Ple d’aquest dijous aprovarà un increment salarial a tot el personal municipal de l’1,5%, al qual ha renunciat el personal electe amb dedicacions.

El govern prorroga el pressupost municipal per a l’any vinent.

L’equip de govern no presentarà un pressupost per a l’any 2023, sinó que prorrogarà el pressupost actual. La tinent d’alcalde d’Economia, Pilar Castillejo, explicava aquest dilluns en roda de premsa que “d’una banda, durant aquest any hem anat destinant romanent a inversions i hem incorporat més de 7 milions d’euros per donar cobertura a tots els gran projectes d’inversions que volíem realitzar i molts d’ells els anirem acabant durant els propers mesos”. D’altra banda, Castillejo va destacar que la previsió és de pocs moviments als capítols 1 (personal) i 2 (béns i serveis) “i per tant, a partir del maig es podrà fer un nou pressupost que reculli els reptes i els projectes del nou mandat”.

Amb els 7,26 M€ de romanent que s’han incorporat al pressupost d'enguany, s’ha fet front a grans projectes com la recuperació ambiental de les lleres dels rius Ripoll i Sec, l’Arxiu municipal, el Viver d’empreses o la casa de les dones. També s’han finançat actuacions a la via pública, com ara la remodelació de les voreres a Tiana i Pont Vell o la del carrer de Sant Sebastià, que està a punt de començar. Quant a equipaments, s’han fet reformes a escoles, com l'Anselm Clavé; al Teatre Auditori del Mercat Vell o al cementiri. També s'han destinat diners a parcs, com el de Primer de Maig, que començarà en breu la seva remodelació, així com a equipaments esportius, destacant inversions com la gespa de l'Industrial. Per últim, una part de la inversió s’ha destinat a la redacció dels projectes per a equipaments futurs, com ara la nova biblioteca, el quart pavelló i la plataforma de serveis per a la gent gran.

1,4 M€ més per a la residència
Castillejo va assenyalar que, a més del romanents incorporats enguany per a la redacció del projecte executiu de la residència, ja s’ha iniciat l’expedient per demanar a entitats privades un crèdit d’1,4 milions d’euros, ja aprovat al pressupost, inicialment. En aquests moments s’estan fent les consultes prèvies a diferents entitats bancàries. Aquesta seria una de les quatre línies de finançament que l’Ajuntament està treballant per tal de fer front a l’execució del projecte, amb un cost al voltant dels 18 M€. Així, també es preveu rebre finançament extern com ara els fons europeus Next Generation; crèdits a interès 0 a entitats supramunicipals, com la Diputació, més estalvis propis.      

Increment salarial
El Ple ordinari de novembre, que tindrà lloc aquest dijous, no aprovarà un nou pressupost, però sí un increment de la massa salarial dels treballadors funcionaris i laborals de l’Ajuntament de Ripollet i de l’empresa pública Genera, d’acord amb el reial Decret de l’Estat que permet pujar-lo un màxim d’un 1,5%. Aquest increment, que s’aplicarà de forma retroactiva des de l’1 de gener, no es farà extensiu al personal electe amb dedicació, que ha renunciat a aplicar-se’l, el que suposa un estalvi d’uns 5.000€. L’acord implica així, una despesa de 82.500 € per al personal funcionari i 70.300 € per al laboral, essent, en total unes 190 persones en plantilla. Quant al personal de Genera, aquest tindrà un increment total del 3,5%, ja que a l’1,5% acordat, se li ha de sumar el 2% que no es va aplicar el passat mes de gener, en tenir vigents els seus convenis sectorials. La despesa de l’increment per als prop de 100 treballadors, és de 88.365 €.

Ripollet, 22 de novembre de 2022