Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal de l’Ajuntament de Ripollet presenta el cartipàs 2023-2027

La coalició entre PSC i ERC ha decidit estructurar el govern en quatre àrees i crear les noves regidories de Política Lingüística, Benestar Animal, Serveis Jurídics, Turisme i Mercat Municipal.

El govern municipal de l’Ajuntament de Ripollet presenta el cartipàs 2023-2027.

L’alcalde de Ripollet, Luis Tirado, acompanyat per la tinent d’alcalde del PSC Eva Herrera, el regidor i portaveu d’ERC, Roger Bayó, i la regidora d’ERC, Lurdes Serra, ha presentat aquest migdia el cartipàs per al mandat 2023-2027. Com ha explicat Tirado, “la nostra intenció és fer una organització més senzilla i més col·legiada que fins ara”, amb la reducció de sis àmbits, amb una coordinació general, a quatre grans àrees. També es redueixen el nombre de tinents/es d’alcalde, des sis a quatre, que seran Eva Herrera (1a tinenta d’alcalde), Sonia Martín (2a), Roger Bayó (3r) i Manel Martínez (4t).

Així, el decret d’alcaldia signat ahir en relació a l’organització de les àrees de Govern i delegació de competències en els regidors i regidores estableix quatre grans àmbits d’actuació, que corresponen a l’Àrea de Ciutat, titularitat de l’alcalde Luis Tirado; l’Àrea de Serveis a les Persones, on la titular serà la tinenta d’alcalde Sonia Martín; l’Àrea de la d’Organització Interna, que recau en el regidor Óscar López, i l’Àrea de Promoció Econòmica, on la titularitat recau en la tinenta d’alcalde Eva Herrera. A banda d’aquestes grans àrees hi ha la Regidoria de Seguretat i Proximitat, que es delega en el regidor Manuel Parra i que compren Policia Local, Protecció Civil i Mediació.

A més de les competències de l’alcalde, que també serà regidor d’Urbanisme, i del qual depenen orgànicament la Secretaria general i la Intervenció municipal, hi ha més d’una trentena de regidories delegades als altres 11 regidors i regidores de l’equip de govern.

Cada Àrea té assignades les següents regidories:

1. ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES

Titular de l’Àrea: Sra. Sonia Martín Morales.

Regidories delegades:

Regidoria de Serveis Socials, Sra. Sonia Martín Morales.
Regidoria de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Sr. Roger Bayó Padró.
Regidoria d’Esports, Sr. Manel Martínez Fernández.
Regidoria de Salut Pública, Sr. Manel Martínez Fernández.
Regidoria d’Ensenyament, Sr. Óscar López Hidalgo.
Regidoria de Joventut, Sr. Óscar López Hidalgo.
Regidoria de Memòria Històrica, Sr. Óscar López Hidalgo.
Regidoria de Participació Ciutadana, Sra. Lurdes Serra Suñé.
Regidoria d’Inclusió, Sra. Lurdes Serra Suñé.
Regidoria de Gent Gran, Sra. Bárbara González Díaz.
Regidoria d’Habitatge, Sra. Bárbara González Díaz.
Regidoria d’Igualtat i Feminisme, Sra. Montserrat Arráez Carrión.
Regidoria de LGTBI, Sra. Montserrat Arráez Carrión.

 

2. ÀREA DE CIUTAT

Titular de l’Àrea: Sr. Luis Tirado Garcia, alcalde.

Regidories delegades:

Regidoria d’Urbanisme: Sr. Luis Tirado García, alcalde.
Regidoria de Via Pública-Brigada Municipal, Sra. Melodi López Rodríguez.
Regidoria de Parcs i Jardins, Sra. Melodi López Rodríguez.
Regidoria de Benestar Animal, Sr. Diego Puig Anaya.
Regidoria de Medi Ambient, Sr. Diego Puig Anaya.
Regidoria de Mobilitat i Transports, Sra. Eva Herrera Caja.
Regidoria de Serveis Municipals, Sr. Manuel Parra Ramírez.
Regidoria d’Habitatge, Sra. Bárbara González Díaz.

 

3. ÀREA D’ORGANITZACIÓ INTERNA

Titular de l’Àrea: Sr. Óscar López Hidalgo.

Regidories delegades:

Regidoria d’Economia, Sra. Eva Herrera Caja.
Regidoria de Persones, Sra. Sonia Martín Morales.
Regidoria d’Organització i Modernització Administrativa, Sra. Sonia Martín Morales.
Regidoria de Serveis Jurídics, Sra. Sonia Martín Morales. (a efectes d’organització institucional i amb dependència funcional directa de la Secretaria general).
Regidoria de Comunicació, Sr. Óscar López Hidalgo.

 

4. ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA

Titular de l’Àrea: Sra. Eva Herrera Caja.

Regidories delegades:

Regidoria d’Ocupació, Sra. Eva Herrera Caja.
Regidoria d’Empresa, Sra. Eva Herrera Caja.
Regidoria de Comerç, Sra. Eva Herrera Caja.
Regidoria d’Activitats, Sra. Eva Herrera Caja.
Regidoria de Turisme, Sra. Eva Herrera Caja.
Regidoria de Mercat municipal, Sra. Eva Herrera Caja.

Quant a les regidories, s’han creat de noves, com són les regidories de Política Lingüística, Benestar Animal, Serveis Jurídics, Turisme i Mercat Municipal. També hi ha alguns canvis organitzatius que comportaran el trasllat de serveis a d’altres edificis municipals com, per exemple, Activitats econòmiques, que passarà de la Casa del Comú a Promoció Econòmica (c. de Sant Sebastià) o el personal d'administració de Genera, que passarà a la Casa del Comú. L’alcalde de Ripollet, Luis Tirado, ha explicat que hi haurà un cap d’àrea de cadascun de les quatre àrees d’organització i, a sota, les diferents unitats i serveis de l’Ajuntament. Amb aquesta simplificació “el que busquem és intentar ser el més eficients possible i donar els millors serveis per als nostres veïns i veïnes, en una ciutat de gairebé 40.000 habitants i hem volgut actualitzar l’estructura per ser més àgils i poder prendre decisions de forma més ràpida”, ha declarat Tirado.  

El tinent d’alcalde i portaveu d’ERC, Roger Bayó, ha destacat, per la seva banda, “el gest de responsabilitat política d’ERC, fent un pas endavant per formar govern a la nostra ciutat i, com ja vam dir, hem vingut a arremangar-nos i a treballar per la gent”. Els dos regidors d’ERC portaran les regidories de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, així com Participació Ciutadana i Inclusió. “Són cinc regidories molt importants per a nosaltres, per les idees que representen, i crec que és una bona notícia, que des d’aquest govern de coalició, es vulgui desplegar polítiques del tot necessàries en aquest àmbit”, ha declarat Roger Bayó.

En el dia d’ahir es van aprovar altres dos decrets d’alcaldia, el de tinents i tinentes d’alcalde i el de nomenament dels membres de la Junta de Govern Local i les delegacions de competències de l’alcaldia. Així, a més dels quatre tinents i tinentes d’alcalde, la JGL, presidida per l’alcalde, també la formaran la regidora Montse Arráez i el regidor Diego Puig.

Ripollet, 21 de juny de 2023