Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament considera insuficient que la Generalitat només reforci l’e4 els dissabtes

Tot i valorar positivament aquest reforç, amb 11 noves expedicions en hores punta els dissabtes, el consistori recorda a la Generalitat que no correspon als acords adoptats amb la Direcció General de Transports i Mobilitat i mantindrà les converses amb el Departament de Territori per tal que es facin efectius.

L’Ajuntament considera insuficient que la Generalitat només reforci l’e4 els dissabtes.

La Direcció General de Transport i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya ha comunicat que, a partir del pròxim dissabte, 25 de març, es reforçarà la línia del bus exprés (e4) Ripollet - Barcelona amb 11 noves expedicions d’anada i de tornada, per tal de donar resposta a l’increment de la demanda que s’ha produït en aquest servei. Concretament, hi haurà un vehicle més amb sortida de Ripollet, de les 7.30 a les 13.30 h i de les 15.30 a les 20.30 h, passant cada mitja hora en lloc de cada hora, com fins ara. Aquesta actuació, que suposa una aportació de la Generalitat d’uns 30.000 euros/any, arriba un any després d’incorporar diferents millores en les línies d’autobús e4 exprés i 620, valorades en més de 550.000 euros. Tot i ser valorada positivament per l’Ajuntament, aquest la considera totalment insuficient, perquè no correspon amb els acords adoptats.

La línia e4 va transportar l’any 2022 1.013.935 de persones usuàries, un 41,19% més que l’any 2021 i un 15,21% més que l’any 2019, abans de la pandèmia. El regidor de Transport i Mobilitat, Fran Sánchez, recorda que en les diferents reunions mantingudes amb la Direcció General de Transport i Mobilitat, es va acordar que un cop la Generalitat tingués el pressupost aprovat, s’incrementaria la freqüència de pas de l’e4 de dilluns a divendres, amb la incorporació d’un vehicle més, i els caps de setmana i festius passaria cada mitja hora, en lloc de cada hora. Tenint en compte que el nou reforç no correspon amb els acords presos, “reclamem de manera urgent les millores necessàries per a l’e4 i per al nostre transport públic”, ha declarat el regidor de Transport i Mobilitat, qui assegura que  mantindrà les converses amb el Departament fins aconseguir pal·liar la situació de saturació que pateix aquesta línia.  

Ripollet, 21 de març de 2023